Sok kiabálás – egy gól

Pozsony. Eléggé felforgatott öszszeállításban lépett pályára a Petržalka a Ružomberok elleni meccsen. Hiányzott Kinder, Maixner (eltiltás), Medveď és a lett Draguns, a csapatkapitányi karszalagot Borbély Balázs viselte.

Pozsony. Eléggé felforgatott öszszeállításban lépett pályára a Petržalka a Ružomberok elleni meccsen. Hiányzott Kinder, Maixner (eltiltás), Medveď és a lett Draguns, a csapatkapitányi karszalagot Borbély Balázs viselte. Nem csoda, hogy az első félidőben inkább a technikás, játékosságban jobb vendégek irányították a mérkőzést, a mezőnyben jól kombináltak, de a kapura nem voltak veszélyesek. A hazaiak a Galis-érában megszokott rohanós kontratámadásokkal próbálkoztak, és a 18. percben ez meghozta számukra az első gólt: a mozgékony Suchánek étesett a védekező Mikuláš lábán, s bíró a kétes esetnél nem kételkedett, nagyon határozottan 11-est ítélt. Zvara nagy nyugalommal a bal sarokba küldte a labdát. A gól némileg idegessé tette a vendégeket, bár azt nem lehet mondani, hogy ne igyekeztek volna már jobban Čobej kapuja felé. De a pontatlanságok és a hazaiak lestaktikája miatt hamar elhaltak az akciók. Legnagyobb helyzetük a 28. percben adódott: Helbich a ligeti védelem mögé küldött labdáját Urban abszolút tiszta helyzetben a kapusba rúgta. Az Artmedia továbbra is a hosszú passzokon alapuló ellentámadásokra építette offenzíváját, de komolyabban nem veszélyeztette Mucha kapuját. Talán csak egyszer, amikor a gyors lábú Suchánek elpuskázott egy helyzetet. Egyébként az első félidőben olyan kiabálás, egymás hangos biztatása, irányítása zajlott a zöld gyepen, mintha a pálya felcserélődött volna a lelátóval. Mit sem használt mindez, kevés lehetőség adódott a csapatok előtt a gólszerzésre a nem éppen izgalmas, de harcos 45 percben. Szünet után már más volt a helyzet, többször forogtak veszélyben a kapuk. Ezúttal is aktívabban kezdtek a rózsahegyiek. Helbich lövés helyett cselezni próbált, Jurčo a kapufára fejelte a labdát, Urban mellé lőtt, egy zűrzavaros helyzetben a hazai védők a gólvonalon mentettek. A másik oldalon Šoltis nem tudta kihasználni Mucha kapus rossz ütemű kifutását, Suchánek 10 méterről nem találta el a kaput, később Kusalík, Zárecký és Šoltis hibázott. Maradt a szegényes 1:0.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?