Slovan, Lev: folytatása következik

<p>Először lesz pozsonyi és prágai szereplője a Kontinentális Jégkorongliga playoffjának: a Slovan és a Lev is Moszkvában, a Dinamo, illetve a CSZKA ellen játssza az első forduló első meccsét holnap este (19.30).</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

A KHL ötéves történetében szerepelt már a rájátszásban lett (Dinamo Riga), fehérorosz (Dinamo Minszk) és kazah (Barisz Asztana) csapat is. Idén a kör a szlovák és a cseh képviselővel bővült – a harmadik újonc ukrán gárda (a Július Šupler edzette Donyeck) éppenhogy lemaradt a playoffról.

Egy mindenkiért...

A pozsonyiak teljesítménye elismerésre méltó: novemberben előbb legnagyobb sztárjukat, Miroslav Šatan csapatkapitányt veszítették el sérülés miatt, majd az NHL beindulásával Andrej Sekerát és Ľubomír Višňovskýt, de nagy húzónév nélkül is a hatodik helyen tudtak végezni a Nyugati főcsoportban, úgy, hogy szinte nem is kerültek hullámvölgybe: két egymás utáni vereség volt a legrosszabb szériájuk az alapszakaszban. Az időközben ötéves szerződéshosszabbítást bejelentő cseh edző, Rostislav Čada vezetésével a Slovan valódi csapatjátékot mutatott be: Jaroslav Janus kapus amit lehetett, megfogott (93%-os a mutatója), a kontrákat elég gyakran góllal fejezték be a kékek, ha pedig semmi sem akart sikerülni, a fantasztikus hangulatot teremtő pozsonyi közönség hajszolta bele csapatát a győzelembe.

A statisztika

a Dinamo mellett

Szükségük is lesz a pozsonyiaknak a szurkolásra: a playoffban a tavalyi címvédő Dinamo Moszkva ellen kellene elérni a továbbjutáshoz szükséges négy győzelmet. A 2012-es Gagarin-kupa-győztes csapat hasonló stílust képvisel: Alekszandr Ovecskin távoztával a kollektív játékra helyezték a hangsúlyt – s ez ellen egy éve nem volt ellenszer. Dominik Graňák csapata 23 ponttal többet gyűjtött és 26 góllal többet ütött a Slovannál, s mindkét egymás elleni meccset megnyerte az alapszakaszban (3:2-re Pozsonyban, 2:1-re rávezetésekkel Moszkvában).

Ráadásul a KHL playoffjában az első fordulóban az eddigi 32 párharc során mindössze négyszer esett meg, hogy az alacsonyabban rangsorolt együttes jutott volna tovább. Másrészt: kétszer épp a Dinamo Moszkva kiesése jelentette a szenzációt.

Nemzetközi oroszlánok

A prágai Levet sem boldogíthatja a krónikákba való bepillantás: a CSZKA-t ugyanis már nagyon motiválja egy átütőbb siker, mert egy öt évvel ezelőtti főcsoport-negyeddöntőt kivéve nem tud értékelhető eredményt felmutatni. A kapus Rastislav Staňa és a támadó Alekszander Radulov azonban a KHL legjobbjai közé tartozik posztján, így van lehetőség a javításra – ahogyan ezt a Lev példája is mutatja. A prágai klub egy ideig „liftezett” a tabellán, szezon közben fokozatosan elküldtek 16 és igazoltak 15 hokist (az NHL-eseket nem is számolva), de a Josef Jandač helyét elfoglaló Václav Sýkora edző végül csak összerázta a gárdát. Marcel Hossa és Tomáš Surový csapata (a harmadik szlovák, Ľuboš Bartečko sérült) otthon 3:2-re, idegenben 3:0-ra kapott ki a CSZKA-tól az alapszakaszban, de a nemzetközi brigád (a svéd Gynge, a finn Lepistö és Mäenpää, a lett Cipulis és Nizivijs) kiegészülve Rachůnekkel, Štěpánekkel, Nakládallal még meglepetést okozhat. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?