Slovan–DAC: csak ideiglenesen nem lehet vonatjegyet venni

Pozsony |

<p>A RegioJet vasúttársaság ideiglenesen felfüggesztette a jegyelővételt a szombati Slovan&ndash;DAC bajnoki futballmeccs miatt.&nbsp;</p>

Szerkesztőségünket egy szurkoló tájékoztatta arról, hogy szombatra nem tudott vonatjegyet venni Dunaszerdahelyről Pozsonyba. A RegioJet jelenleg a rendőrséggel tárgyal, s minden utasnak zavartalan utazást akar biztosítani – tudtuk meg a társaság szóvivőjétől. A Slovan–DAC mérkőzés általában a fokozottan kockázatos találkozók közé tartozik, s most, hogy Dunaszerdahelyen véget ért a szurkolói bojkott, ismét több száz drukker készül a derbire. A Corgoň Liga 23. fordulójának mérkőzését szombaton 15 órától játsszák a pozsonyi Pasienky-stadionban, s a szurkolók számára a Pozsony-Újváros vasútállomás közelsége miatt is ésszerűnek tűnt a vonatos utazást választani. A dunaszerdahelyi vasútállomáson azonban kellemetlen meglepetésként érte őket, hogy a szombati napra elővételben nem vehettek jegyet. A Pozsony–Dunaszerdahely–Komárom vasútvonal járatait üzemeltető RegioJet vasúttársaság honlapján az áll, hogy egy hónapra lehet elővételben jegyet váltani, az utazási feltételekben pedig ugyan szó van róla, hogy milyen esetekben lehet valakit leszállítani a vonatról (pl. ha nincs menetjegye, ittas állapotban van, ruházata piszkos és bűzt áraszt, vagy ha akadályozza a kalauz munkáját), de előzetes feltételezések alapján senkitől sem lehet megtagadni a szolgáltatást. A kialakult helyzetről a RegioJet képviselőinél érdeklődtünk. „Nem igaz, hogy bárkit is el akarnánk utasítani, vagy valakit nem akarnánk elvinni. Számunkra az az elsődleges, hogy minden utasunk biztonságát garantáljuk – szögezte le Aleš Ondrůj szóvivő. – A RegioJet a rendőrséggel szorosan együttműködve készül arra, hogy a futballmeccs miatt szombaton egyszerre sokan akarnak majd Pozsonyba utazni. A legfontosabb, hogy a rendőrséggel és a szervezőkkel együttműködve minden utas gond nélkül célba érhessen. A vonatok szombaton menetrend szerint közlekednek Dunaszerdahely és Pozsony között, ám mivel még mindig tárgyalunk a szervezési részletekről, ideiglenesen felfüggesztettük a jegyelővételt. Ez csak egy ideiglenes intézkedés, amíg a rendőrséggel egyeztetünk, hogy minden utas elégedett legyen, azok is, akik a futballmeccsre mennek, és azok is, akik más okból utaznak. Szombaton tehát a RegioJettel el lehet jutni Pozsonyba.” Értesüléseink szerint a rendőrség is a vonatos „on tourt” preferálná, de a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitánysághoz intézett kérdéseinkre egyelőre nem kaptunk választ. Úgy tudjuk, a Slovan–DAC találkozóra körülbelül 200 dunaszerdahelyi drukker készül vonattal, további 150–180 szurkoló pedig különbuszokkal utazik a mérkőzésre. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?