Škrtel elégedett a második hellyel

<p>A négyszeres győztes Martin Škrtel második lett a 2013-as év futballistája ankéton. A Liverpool 29 esztendős középső védőjével a nagyszombati ünnepélyes díjátadáson beszélgettünk.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Csalódott, hogy négy ankétgyőzelem után Marek Hamšík mögött csak a második lett a 2013-as év futballistája szavazáson?

Egyáltalán nem. A második hely számomra sikernek számít, amit őszintén mondva nem is reméltem. Ráadásul tavalyhoz hasonlóan a közönségszavazáson ismét engem választottnak a legjobbnak. Egyáltalán nem zártam jó évet, hiszen tavaly tavasszal kikerültem a Liverpool kezdőcsapatából, 15 bajnoki mérkőzésen csak a cserepadot koptattam. Marek számára sokkal sikeresebb volt a 2013-as esztendő, kulcsszerepet játszott a Napoliban és a válogatottban is. Szerintem a világ legjobb játékosai közé tartozik, rászolgált az elsőségre.

Nem unja még, hogy hét év óta mindig kettőjük közül kerül ki a győztes?

Dehogy. Örülök, hogy védőként fel tudom venni a versenyt vele, és évek óta ott vagyok az elsők között. Remélem, ez még egy ideig így is marad. Egyébként azt hittem, hogy az egész évben kirobbanó formában játszó Ján Ďurica ezúttal beleszól kettőnk csatájába, de tévedtem.

A tavaly tavaszi időszak volt az eddigi legnehezebb az Anfield Roadon?

Egyértelműen. Hat és fél éve vagyok a klubnál, de akkor fordult velem elő először, hogy hosszabb időre mellékvágányra kerültem .

Nem olyan embernek tűnik, aki könnyen feladja.

Nem is adtam fel, bár bevallom, a nyáron már a klubváltáson törtem a fejem. De aztán összeszorított foggal még sokkal keményebben edzettem, be akartam bizonyítani, hogy ott a helyem a kezdőcsapatban. Szerencsére a sok munkának meg is lett az eredménye, mert augusztustól ismét alapember vagyok a Poolnál. A nehéz időszakban a feleségem és családom nagyon sokat segített. Utólag örülök, hogy maradtam, mert nagyon jól érzem magam a patinás klubnál.

Az idei évet viszont remekül kezdte, jövőre visszakerül a szlovákiai trónra?

Ez még nagyon messze van, addig sok minden történhet. Természetesen örülök, hogy egészen másképpen kezdődött a 2014-es esztendő, mint a tavalyi. Az a legfontosabb, hogy egészséges legyek.

Pályafutása során sok elismerést kapott. Mi hiányzik még, mit szeretne elérni?

Minden futballista célja a győzelem. Több mint hat éve vagyok a Liverpoolnál, de eddig csupán egy trófeám van, a Ligakupa. Nagyon örülnék, ha néhány serleget még begyűjtenék. Például nagyon szép lenne angol bajnokságot vagy FA-kupát nyerni. A válogatottal is van egy nagy célunk, kijutni a 2016-os Európa-bajnokságra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?