Šimko mindenkit faképnél hagyott

Udvard |

<p>Ideális versenyzési körülmények között zajlott a sportág legnagyobb múltú szlovákiai versenye, a 26. Zsitva-duatlon. Pavel Šimko, a sportág hazai egyeduralkodója volt a legjobb, mindenkit lerázott, s könnyedén győzött.</p>

„Szép, napsütéses időjárás fogadta a mezőnyt. Az enyhe, frissítő szél kedvezett mindannyiunknak, csak menni kellett. Futni és tekerni a pedált, amihez sok erőre volt szükség – tért vissza a történésekre Bernáth Ferenc versenyigazgató, aki ezúttal a veteránok 2-es kategóriában diadalmaskodott. – Összeszokott szervezőgárdánk ismét elvégezte a dolgát, nem rontottunk el semmit, így mindenki zavartalanul versenyezhetett. A délelőtt induló gyerekekkel együtt 116 név került a rajtlistára. Ennyien Szlovákiában duatlonviadalon idén még nem voltak. A falu központjában is zajló versenynek aránylag sok nézője volt. És nemcsak a kísérők figyelték a történéseket, hanem az udvardiak is sokan buzdítottak bennünket. Úgy éreztem, hogy jobb volt versenyezni, mint korábban. És szerencsére semmilyen gond nem támadt, amit a szövetség jelenlevő elnöke is megerősített.” Pavel Šimko ismét bizonyította, hogy nincs ellenfele a szlovákiai mezőnyben. „Nem tudta őt megszorítani senki, még a mögötte célba érő két egri induló, Hadházi Máté és Erdős Péter sem. Ők mindketten udvardi színekben duatlonoztak, s megegyeztem velük abban, hogy idei magyarországi rajtjaim során az egrieket fogom képviselni – árult el egy újdonságot Bernáth Ferenc. – Győzelme után beszéltem Šimkóval, aki azt mondta, megpróbálna még egy olimpiára kijutni, persze triatlonban, de nagyon nehéz lesz. Mint ismeretes, a 2008-as pekingi játékokon már rajtolt, de verseny közben fejbe rúgták, és nem folytathatta. Duatlonban ő az abszolút legjobb Szlovákiában, de triatlonban eggyel több szám van, s akadnak, akik előtte járnak az eredményességben.” A nőknél Krisztina Néč-Lapinová győzött, némi meglepetésre megelőzte a fiatalabb lévai Ivana Kuriačkovát. „Engem nem lepett meg Lapinová elsősége, mert márciusban láttam, mire képes. Egy hétig ugyanis nálunk edzőtáborozott besztercebányai klubtársaival. Valóban formában van – folytatta a versenyző versenyigazgató. – Én is egyéni csúccsal lettem kategóriagyőztes. Az 1:08,01 óra nagyon jó idő, 2,5 percet lefaragtam korábbi legjobb eredményemből. Ebben az is közrejátszott, hogy bolyozhattunk, s én erős csoportban kerekeztem.”
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?