Simán győzött és visszatért a dobogóra a DAC

dac

A DAC labdarúgócsapata remek kezdés után gyorsan osztálykülönbséggel vezetett a zólyombrézóiak ellen, és végül 3:1-es győzelmet aratott a Niké Liga felsőházi rájátszásában.

Az elmúlt hetekben hagyományosan nagy merítési lehetősége volt Xisco Munoz vezetőedzőnek a DAC kezdőcsapatának összeállításánál, és a zólyombrézóiak ellen is csak a sérült Barisic–Yapi párost kellett nélkülöznie. Úgy tűnik, a spanyol tréner végérvényesen a háromvédős rendszer mellett tette le voksát, ahol ismét a Brunetti–Kacsaraba–Csinger trió kapott lehetőséget. A múlt héten eltiltott Dimun visszatért a középpályára, ahogy a támadósorba is visszatért Koné mellé a legutóbb betegség miatt hiányzó Trusa.

62 másodperc után előnybe került a DAC, a bal oldalon elfutó Mendez megtalálta az üresen hagyott Konét, aki kapásból a hálóba lőtt. Bekezdett a DAC, a 6. percben az előremerészkedő Csinger varázsolta Mendez fejére a labdát, de ezúttal Rehák védeni tudott. A 8. percben Andzouana beadásába gyönyörűen vetődött bele Trusa, a labda pedig ismét a hálóban végezte – 2:0.

A lendület az első negyed óra után is folytatódott, a DAC csatárpárosa ismét a zólyombrézói védelem mögé került, Trusa pedig kihagyhatatlan helyzetbe hozta Konét – 3:0, és ezen egy hosszabb videóbírós vizsgálat sem változtatott.

Az egyértelmű hazai dominancia mellett a vendégeknek csak ezután sikerült először egy kis ideig eldugni a labdát, de Popovicsra semmilyen veszélyt nem jelentettek. A DAC szerb kapusának a 38. percben, Kabongo közeli lövésénél kellett először védenie. 

A hazai csapat játéka a szurkolók ízlésének túl passzívvá vált, de a vasgyáriak sokáig semmit sem tudtak kezdeni mezőnyfölényükkel. Koné még a kegyelemdöfést is megadhatta volna nekik, de nem volt elég éles egy ziccerben, az ellentámadás végén viszont Sanusi szépített – 3:1.

A félidőben eldőlt, milyen sört csapolnak a jövőben a MOL Arénában: az öt márka közül az eddig árusított Csíki sör a dobogóról is leszorult, a győztes pedig a Gambrinus lett a Staropramen előtt a szurkolói vakteszten.

A második félidő elején a hazaiak már nem adták úgy a területet az ellenfélnek, mint az első végén, és ismét aktívabbak voltak – az első tizenöt percben Vitális szabadrúgását, Andzouana szemfüles és Herc még szemfülesebb félpályás emelését is felhegyezhettük dunaszerdahelyi oldalon.

Aztán jött az újabb passzivitás, ami a vendégek részéről a 70. percben egy Bajo-kapufával tetőzött. Ezután egy kis hazai cserélgetés és formációváltás megtörte a vendégek lendületét (Munoz visszaállt négyvédős rendszerre, a balhátvéd pedig nem más lett, mint Trusa).

A 82. percben Dohál kezezést látott a tizenhatosban és büntetőtt ítélt a vendégek javára, de aztán a VAR-vizsgálat bebizonyította, hogy az ukrán játékosnak csak a fejét érte a labda. 

Az utolsó percekben a vendégek hajtottak a szépítésért, de a DAC védelme az időközben megsérült Brunetti nélkül is állta a sarat.

A győzelemmel a DAC nemcsak beérte, de jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzte a zsolnaiakat, ezzel fellépett a dobogóra. A következő fordulóban a Slovanhoz látogatnak a csallóköziek. 

Jegyzőkönyv

DAC–Podbrezová 3:1 (3:1)

Gólszerzők: Koné (2., 16.), Trusa (8.), ill. Sanusi (45+3.)

Játékvezető: Dohál, 4884 néző

Sárga lap: Vitális, ill. Paraj, Bakaľa, Bartoš, Talakov, Chyla

DAC: Popovics–Andzouana (73. Redzic), Csinger, Kacsaraba, Brunetti (81. Kaša), Mendez (61. Gruszkowski)–Dimun, Herc (73. Káčer), Vitális–Trusa, Koné (61. Gouré)

PODBREZOVÁ: Rehák–Bartoš, Bakaľa, Mielke (90+3. Lajčiak)–Kováčik, Bajo, Faško (46. Chyla), Sanusi–Masaryk (46. Osei), Paraj (77. Talakov), Kabongo (73. Galčík)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?