Sikerhalmozó úszópalánták

<p>Handlová város serlegéért versenyeztek a minap a komáromi KomKo úszópalántái. Négyen képviselték a klubot, és olyan hullámokat csaptak a medencében, hogy érdemes odafigyelni rájuk. Štefan Peťkovský védencei – Richard Kardhordó, Nika Hulkóová, Dikácz Bence és Patus Keve – tizenhat érmet vittek haza a C diákkategóriában (2003-as és 2004-es születésűek) a nem hivatalos országos bajnokságról. Ráadásképpen a klubok pontversenyét is megnyerték.</p>

J. MÉSZÁROS KÁROLY

„Kivételes eredményeinket az is aláhúzza, hogy kis létszámban értük el, a menő klubok ugyanis közel húszfős csapatokkal indultak, mi meg mindössze négy versenyzővel. Ez még jobban felértékeli sikerünket – mondta lapunk érdeklődésére Štefan Peťkovský edző, aki kitért arra is, hogy mennyire számított erre a nagyszerű eredménysorozatra. – A korábbi versenyeken már láttam, hogy javulnak védenceim, így várható volt, hogy jók lesznek. Előre azonban nem lehetett kijelenteni, hogy hány győzelmet aratnak, hiszen óriási nyomás nehezedett rájuk, számukra ez volt a versenyek versenye. Csodálatos, amit elértek. Főleg sokoldalúságuk tűnt ki, hiszen különböző úszásnemekben állták meg a helyüket.”

Tényleg így van, hiszen a 2003-as születésű Dikácz Bence négy győzelme mellett még egy-egy ezüst- és bronzérmet is begyűjtött. Az egy évvel fiatalabb Richard Kardhordó négy diadalán túl egyszer másodikként, kétszer pedig harmadikként csapott a célba. „Mindketten kitűnnek korosztályukban: Kardhordó a kilenc-, Dikácz a tízévesek között a legjobb az országban. Ahány számban indultak, annyiszor végeztek a dobogón. Patus Keve két ezüsttel és egy bronzzal gazdagította klubunk handlovái éremgyűjteményét.”

Szokatlan, a bajnokságok történetében egyedülálló helyzet állt elő a klubok pontversenyében. Egyformán 36-36 ponttal végzett az élen a komáromi és a nagyszombati csapat. „Salamoni döntés született, mert valakinek oda kellett adni a vándorkupát, végül az ilyen helyzetben elfogadott szabály szerint a több egyéni aranyérem döntött 8:6-ra a javunkra. Senki sem várta, hogy a végén még egy ilyen csemege is tetőzi kivételesen nagy sikerünket.”

Handlován négy komáromi úszópalánta végigverte a néhányszorosan nagyobb létszámú szlovákiai csapatokat. Mi lesz ebből, ha felnőnek a gyerekek, és kitartanak a medencében?

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?