Sport

Sikerhalmozó úszópalánták

Handlová város serlegéért versenyeztek a minap a komáromi KomKo úszópalántái. Négyen képviselték a klubot, és olyan hullámokat csaptak a medencében, hogy érdemes odafigyelni rájuk. Štefan Peťkovský védencei – Richard Kardhordó, Nika Hulkóová, Dikácz Bence és Patus Keve – tizenhat érmet vittek haza a C diákkategóriában (2003-as és 2004-es születésűek) a nem hivatalos országos bajnokságról. Ráadásképpen a klubok pontversenyét is megnyerték.
ÚJ SZÓ ONLINE

2013. június 10. 19:00

J. MÉSZÁROS KÁROLY

„Kivételes eredményeinket az is aláhúzza, hogy kis létszámban értük el, a menő klubok ugyanis közel húszfős csapatokkal indultak, mi meg mindössze négy versenyzővel. Ez még jobban felértékeli sikerünket – mondta lapunk érdeklődésére Štefan Peťkovský edző, aki kitért arra is, hogy mennyire számított erre a nagyszerű eredménysorozatra. – A korábbi versenyeken már láttam, hogy javulnak védenceim, így várható volt, hogy jók lesznek. Előre azonban nem lehetett kijelenteni, hogy hány győzelmet aratnak, hiszen óriási nyomás nehezedett rájuk, számukra ez volt a versenyek versenye. Csodálatos, amit elértek. Főleg sokoldalúságuk tűnt ki, hiszen különböző úszásnemekben állták meg a helyüket.”

Tényleg így van, hiszen a 2003-as születésű Dikácz Bence négy győzelme mellett még egy-egy ezüst- és bronzérmet is begyűjtött. Az egy évvel fiatalabb Richard Kardhordó négy diadalán túl egyszer másodikként, kétszer pedig harmadikként csapott a célba. „Mindketten kitűnnek korosztályukban: Kardhordó a kilenc-, Dikácz a tízévesek között a legjobb az országban. Ahány számban indultak, annyiszor végeztek a dobogón. Patus Keve két ezüsttel és egy bronzzal gazdagította klubunk handlovái éremgyűjteményét.”

Szokatlan, a bajnokságok történetében egyedülálló helyzet állt elő a klubok pontversenyében. Egyformán 36-36 ponttal végzett az élen a komáromi és a nagyszombati csapat. „Salamoni döntés született, mert valakinek oda kellett adni a vándorkupát, végül az ilyen helyzetben elfogadott szabály szerint a több egyéni aranyérem döntött 8:6-ra a javunkra. Senki sem várta, hogy a végén még egy ilyen csemege is tetőzi kivételesen nagy sikerünket.”

Handlován négy komáromi úszópalánta végigverte a néhányszorosan nagyobb létszámú szlovákiai csapatokat. Mi lesz ebből, ha felnőnek a gyerekek, és kitartanak a medencében?

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
groh

Csorbul az iskolaválasztási jog

Gyatlov-rejtély

Az orosz ügyészség azt állítja, hogy hatvan év után megoldották a Gyatlov-rejtélyt

párakapu vágsellye

Vágsellyén felfrissülhetnek a párakapuk alatt és a szökőkutaknál

a

Folytatják az utak felújítását

Sulík

Csökken a vállalkozásokra háruló teher

Lewis Hamilton
Frissítve

Hamilton indul a pole pozícióból a Stájer Nagydíjon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.