Sigér szerint idegesítették a Genket

Dibusz.Genk

A Ferencváros egy értékesnek tűnő 0:0-s döntetlennel utazhatott haza a Genk otthonából a labdarúgó Európa-konferencialiga csoportkörének harmadik mérkőzését követően.

Bár a fradisták is szép számmal képviseltették magukat Belgiumban, a találkozó eleje a hazai szurkolókról szólt. A genki drukkerek a Dragon Ball című meséből ismert Vegita képének kifeszítésével és néhány tűzijáték, valamint füstbomba meggyújtásával fogadták a csapatokat. Utóbbi miatt már az első percben megállt a játék. Miután kitisztult a levegő, folytatódott a meccs, ahol a zöld-fehérek rendkívül szervezetten futballoztak. Bár sok helyzetet nem hozott a találkozó, taktikai szempontból élmény volt nézni a magyar bajnok játékát, amely szigorú védekezése mellett többször is veszélyes támadásokat tudott vezetni. Ez persze a másik oldalon is sikerült, így Paintsil lövésénél Dibusz ujjhegyére is szükség volt, hogy a felső lécen csattanjon a labda, de a második félidőben a vendégek részéről Owusu is eltalálta a kapufát. A két legnagyobb helyzet szintén egyenlően oszlott el, az első félidőben Abu Fani szabadrúgását Sigér lőtte közelről a kapusba, a szünet után pedig Zeqiri fejelt senkitől nem zavartatva Dibusz kezébe. A hajrában a VAR jelzése után az északmacedón játékvezető kiállította Arokodaret, így felbátorodott az FTC. Az utolsó percekben újra Sigér lábában volt a gól, de a középpályás kapáslövése lecsúszott, így az eredmény nem változott, igazságos döntetlen született.

„Európában minden megszerzett pont nagyon fontos. Egy taktikus, kemény, sok párharcot hozó mérkőzésen végig küzdöttünk. Bár minden mérkőzést meg akarunk nyerni, ez egy jó eredmény. Nem ez volt ma a legjobb Ferencváros, mióta megérkeztem, de sokat tettünk a sikerért, már csak azért is, mert tiszteljük a szurkolóinkat, akik nagyon sokat utaztak, hogy mellettünk lehessenek – kezdte a meccs utáni sajtótájékoztatót Dejan Sztankovics, aki elmondta, hogy Cissét sérülés miatt cserélték le a szünetben és Botkával sem akartak kockáztatni a sárga lapja miatt. Ezt követően azt kérdezték a szerbtől, hogy bár a legvégén Sigér nem találta el jól a labdát, de ő belőtte-e volna azt fénykorában. – Siginek nagyon fontos szerepe volt, rengeteget futott, mondhatni három játékos helyett is. Nagyon sok labdát szedett össze, végig jól helyezkedett. Persze, a végén ez egy remek lehetőség volt, de bő kilencven perc után lehet, már kicsit fáradt volt, hogy jól sikerüljön befejeznie. Én tíz éve befejeztem a focit, most úgy nézek ki, mint egy biztonsági ember, nem tudom, hogy lőttem volna el” – zárta a Ferencváros vezetőedzője, aki hozzátette, egyelőre kérdéses, hogy hazai pályán mernek-e majd több kockázatot vállalni.

„Nagyon intenzív volt a játék. Belülről úgy érződött, hogy többnyire ők irányítják a mérkőzést, de nagyon sokszor passzívak voltak, és nem tudtak fogást találni rajtunk. Úgy láttam, ez sokszor idegesítette őket. Nem szabad elégedetlennek lennünk, nagyon értékes ez az egy pont itt Belgiumban. A végén a piros lap után feljebb tudtunk menni és próbáltunk gyorsan játszani, az volt bennünk, hogy nyerjük meg a végére. Volt itt minden, csak gól nem” – értékelt a már említett Sigér Dávid a Fradi Média kamerája előtt.

A Sztankoviccsal továbbra is veretlen FTC két hét múlva, november 9-én, hazai pályán fogadja a Genk csapatát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?