Schumi csúcsbeállítása

Barcelona. Az összetett verseny hatszoros győztese, Michael Schumacher nyerte a Forma–1-es vb 5. futamát, a Spanyol Nagydíjat, s pályafutása 75. sikerét aratta. Ráadásul az idén továbbra is veretlen, ezzel beállította az angol Nigel Mansell 1992-es csúcsát, vagyis a legjobb szezonkezdést jelentő rekordot.

Michael Schumacher így örült a Spanyol Nagydíjon aratott győzelménekTASR/AFP-felvételA start előtt egy zászlót lobogtató fiatalember rohant a pályára, s a biztonsági erők csak nehezen tudták lefogni őt, majd lecipelni az aszfaltcsíkról. Az élről induló, de kissé beragadó Michael Schumacher nem tudta megőrizni pozícióját, mert Jarno Trulli szinte „kirobbant” a többiek közül, s három helyet javítva az élre vágott. Baumgartner Zsolt a 19. körben kivágódott a kavicságyra, s feladta a viadalt, így tizenkilencen folytatták a barcelonai futamot. A 29. körben két Ferrari haladt az élen, M. Schumacher közel 4 mp-cel előzte meg Barrichellót. Aztán egyhangúan robogott a mezőny, a legjobbak sorrendje nem változott, de erre esély sem volt a versenyzők és az autók közötti különbségek miatt. Ismét kettős Ferrari-sikert ünnepelt a közönség, nyert Michael Schumacher és mögötte Rubens Barrichello lett a második. Harmadikként Jarno Trulli zárt.

A Spanyol Nagydíj, végeredmény: 1. M. Schumacher (német, Ferrari) 1:27:32,841 ó; 2. Barrichello (brazil, Ferrari) 13,290 mp hátrány; 3. Trulli (olasz, Renault) 32,294 mp h; 4. Alonso (spanyol, Renault) 32,952; 5. Szato (japán, BAR-Honda) 42,327; 6. R. Schumacher (német, Williams-BMW) 1:13,804 p h.

A pontversenyek állása az 5. futam után – versenyzők: 1. M. Schumacher (német, Ferrari) 50 pont, 2. Barrichello (brazil, Ferrari) 32, 3. Button (angol, BAR-Honda) 24, 4. Alonso (spanyol, Renault) 21, 5. Trulli (olasz, Renault) 21, 6. Montoya (kolumbiai, Williams-BMW) 18, 7. R. Schumacher (német, Williams-BMW) 12, 8. Szato (japán, BAR-Honda) 8, 9. Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) 4, 10. Fisichella (olasz, Sauber-Petronas) 2.

Konstruktőrök: 1. Ferrari 82 pont, 2. Renault 42, 3. BAR-Honda 32, 4. Williams-BMW 30, 5. McLaren-Mercedes 5, 6. Sauber-Petronas 3, 7. Jaguar-Cosworth 1.

NYILATKOZATOK

Michael Schumacher: „Azt gondoltam, hogy jól rajtoltam, erre hirtelen mellém ért Jarno, s elviharzott. Még lezárhattam volna előtte az utat, de nem lett volna sportszerű, ezért hagytam elmenni. Abban reménykedtem, hogy autóm lehetővé teszi majd az előzést. Később jól működött a taktikám, szerencsére sikerült az élre kerülnöm, majd megfelelő előnyt szereznem.”

Rubens Barrichello: „Nagyszerű verseny volt, már a rajt is érdekes csatát hozott. Jó stratégiát választottam, az első helyre nem igazán volt esélyem. Az abroncsok ma is kiválóak voltak.”

Jarno Trulli: „Remekül kezdtem, kiváló volt a repülőrajtom. A verseny elején jól működött az autóm, de az első boxkiállás után Michael gyorsabb volt. Nagyon örülök, hogy dobogós lettem, mindennel elégedett voltam.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?