Schumacher az idény végén visszavonul

<p>Szuzuka. Már nem volt biztos abban, hogy lenne még motivációja a folytatáshoz, de nem bánta meg három évvel ezelőtti döntését a visszatérésről. Az idény végén másodszor is visszavonul Michael Schumacher, a Forma–1 hétszeres világbajnoka.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A 43 éves német pilóta jelenlegi csapata, a Mercedes múlt pénteken közölte, hogy jövőre Lewis Hamilton váltja őt. Rögtön megindultak a találgatások, hol folytathatja Schumi, emlegették a Saubert és a Lotust is lehetséges új csapataként – tegnap viszont Szuzukában, a hétvégi Japán Nagydíj helyszínén Schumacher bejelentette, pilótaként már nem látjuk őt viszont az F1-ben.

„Úgy döntöttem, hogy a szezon végén befejezem a versenyzést, visszavonulok. Már az elmúlt két hónapban sem voltam biztos benne, hogy megvan-e a szükséges motivációm és energiám a folytatáshoz, s nem az én stílusom valamit csinálni, amiről nem vagyok 100%-ig meggyőződve – mondta újságírók hada előtt Schumacher. – Kétségtelen, hogy nem tudtuk megvalósítani azt a tervünket, hogy világbajnok autót rakjunk össze, ezzel együtt a saját teljesítményemmel elégedett lehetek” – tette hozzá.

„Hogy mit érzek? Talán megkönnyebbültem. Három évre szerződtem a Mercedeshez, ami nagyon hosszú idő. Mindig is tudtam, hogy nem leszek már fiatalabb, ezért nem érzek nagy csalódottságot a Mercedesszel elért eredményeim miatt. A döntésemet megkönnyítette, hogy Lewis személyében megfelelő utódot talált a csapat, korábban ugyanis sokat rágódtam azon, hogy mi legyen, de nem tudtam elhatározni magam. Bizonytalan voltam, ám végül magától megoldódott a helyzet. Mindazonáltal nincs bennem tüske, semmit sem bántam meg” – árulta el Schumacher a sajtótájékoztatón.

A száguldó cirkusz eddig megnyilatkozó szereplői valamennyien sajnálják a legenda távozását. Nico Rosberg, jelenlegi csapattársa szerint „az F1 Michaelnek köszönheti németországi népszerűségét, a nézők nagy része miatta nézi a futamokat. Óriási megtiszteltetés, hogy a csapattársa lehettem.” A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn (aki korábban már a Ferrarinál is dolgozott együtt a versenyzővel) az elmúlt évszázad legbátrabb pilótájának tartja Schumit. „Nagyon szerencsés vagyok, hogy már a kezdetektől fogva együtt dolgozhattam vele.”

Schumacher a Forma–1 történetének legsikeresebb versenyzője. A Benettonnal 1994-ben és 1995-ben volt világbajnok, a Ferrarival 2000 és 2004 között ötször nyert vb-t. Később, 2006-tól szüneteltette pályafutását, 2009 decemberében – három év szünet után – jelentette be visszatérését.

Az elmúlt 52 nagydíj alatt nem alakított igazán emlékezeteset a Mercedes volánja mögött: az idei Monacói GP-n megnyerte az időmérő edzést, majd az Európa Nagydíjon harmadikként ért célba, ez volt az egyetlen dobogós helyezése visszatérése óta. (MTI, ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?