Sarapova döntős

<p>A francia nemzetközi teniszbajnokság első női elődöntőjében a korábbi világelsők csatáján a címvédő orosz Marija Sarapova három szettben 6:1, 2:6, 6:4-re legyőzte a fehérorosz Viktorija Azarenkát.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A két teniszező 13. alkalommal csapott össze egymással, és eddig a fehérorosz játékos felé billent a mérleg nyelve, ő hétszer diadalmaskodott, míg Sarapova ötször – igaz, salakon mindkétszer az orosz nyert.

Azarenka rögtön a mérkőzés elején elvette ellenfele adogatását, de aztán a világranglistán második Sarapova vette át az irányítást, és stílusosan egy ásszal le is zárta a fél óráig sem tartó első felvonást (6:1).

A második játszmában aztán megszakadt a szintén korábbi világelső Azarenka rossz sorozata, és ha nem is könnyen, de hozni tudta adogatásait, sőt 5:2-re is vezetett. Saparova ekkor (15:30-nál) egy hosszúnak tűnő labdát ugyan visszaadott, de egyből jelezte, hogy kinn volt, Azarenka returnjére pedig ezért már nem is indult el. A bíró viszont jónak ítélte a fehérorosz játékos labdáját (hiába bizonyította az ellenkezőjét a salakon hivatalosan nem alkalmazható sólyomszem), s végül Azarenka meg is nyerte a játszmát (6:2).

A már ekkor is csöpögő eső miatt majd' félórás szünet következett, s ez alatt Sarapova összeszedte magát, és újra korábbi magabiztos játékát nyújtotta. Hiába folytatódott kettős hibái sorozata (összesen 11-szer „adott” így pontot ellenfelének), hiába hárított Azarenka négy meccslabdát is, az orosz tenisző 6:4-re nyerte a harmadik játszmát, s címvédőként ott lesz a Roland Garros döntőjében.

„Rettentően boldog vagyok, hogy bejutottam a fináléba. Keményen kellett küzdenem, és nagyon sok energiámba került a győzelem. A párizsi nyílt teniszbajnokság az egyik kedvenc tornám. Sokat segített a második szett utáni szünet” – nyilatkozta Sarapova néhány pillanattal az Azarenka elleni sikere után.

A másik elődöntő (az amerikai Serena Williams és az olasz Sara Errani meccse) lapzárta után ért véget. (SITA, TASR, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?