Saláta parádés gólja

<p>Saláta Kornél vasárnap parádés góllal biztosította be a rosztovi csapat 2:1-es győzelmét a Nalcsik elleni bajnoki mérkőzésen. Ez volt a garamkövesdi származású válogatott hátvéd második találata a Premjer Ligában. A 27 éves futballistát faggattuk.</p>

Hogyan esett a Nalcsik elleni gólja?

Az első félóra végén szöglethez jutottunk, Budakov kiütötte a beívelést, láttam, hogy nem siet vissza a kapujába, ezért tizenhét méterről ollózva megcéloztam a kaput, s a labda a kapufát érintve a sarokban landolt. Ilyen gólhoz szerencse is kell. Örülök, hogy összejött ez a szép találat. Ez volt a második gólom a bajnokságban, tavaly májusban a moszkvai CSZKA ellen fejjel voltam eredményes.

Csapata jól áll a pontvadászatban. Elégedettek a klubvezetők?

Nincs semmi gond, a klubnál jó a hangulat. Nem csoda, hiszen sorra nyerjük a meccseket. A másodikok vagyunk az alsóházban, 15 ponttal előzzük meg a kieső helyen álló Nalcsikot, héttel pedig az osztályozós pozícióban levő Szamarát.

Nem hiányoznak a legjobb klubok elleni meccsek?

Az alapszakasz után kettéválasztották a mezőnyt, mi tizedikként az alsóházba kerültünk. Itt is többnyire kiegyensúlyozottak a meccsek, de azért jóval könnyebb dolgunk van, mint például a moszkvai elitalakulatok ellen. Természetesen nagy élmény volt világsztárok ellen játszani, de nyártól újra találkozunk a legjobb csapatokkal.

Az Orosz Kupában bejutottak az elődöntőbe. Hogyan emlékszik a Voronyezs elleni büntetőpárbajban kivívott győzelemre?

Hiába támadtuk végig a második vonalbeli csapattal vívott találkozót, nem tudtunk gólt lőni. Így a hosszabbítás után tizenegyespárbaj döntött. Én sosem rúgtam még büntetőt, így nem is jelöltek a lövők közé. De öt-öt tizenegyes után 3:3 volt az állás, a hatodik sorozatban mindkét oldalon hibáztak a játékosok, így én is sorra kerültem. Nem sokat teketóriáztam, a jobbra mozduló kapus mellett erősen középre lőttem a továbbjutást jelentő tizenegyest. Ezután alig tudtam kiszabadulni a társaim öleléséből.

Pavel Vrbát klubcsapata egyelőre nem engedi el szlovák szövetségi kapitánynak. Ön kit látna szívesen Weiss utódjaként?

Ha rajtam múlna, Michal Hippet választanám. Kiváló edzőnek tartom, aki a törökországi válogatott meccsen is igazolta, hogy megállná a helyét kapitányként. Hipp egészen másként viszonyul a játékosokhoz, mint Weiss…


szólj hozzá: Saláta Kornél elképesztő gólja
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?