Sport

Sakkal búcsúztatták az óévet Karván

Karva | A Duna-parti községben immár huszonnegyedik alkalommal rendeztek sakkversenyt lábatlani, tokodi, muzslai és helyi amatőr sakkozók részvételével. Összesen tizenheten ültek asztalhoz, így sakkal búcsúztatták a királyi játék szerelmesei az óévet. A versenyzőket Karva polgármestere, Duka Gábor köszöntötte, majd a verseny főbírója Szomjú Péter ismertette a verseny lebonyolítási módját.
ÚJ SZÓ ONLINE

2020. január 11. 15:46

Karva sakk
A kemény partik előtt⋌(A szerző felv.)

A hét fordulóból álló 2x15 perces partisorozat végén ebben az évben is holtverseny alakult ki. Az első helyen a karvai Hrabos Gábor és a lábatlani Szomjú Péter végzett, mivel mindkét versenyző 6 pontot szerzett, így a győztes kilétéről az egymás elleni mérkőzésük döntött, Hrabos Gábor javára. Harmadik helyet a karvai Varga Péter szerezte meg 5,5 ponttal. A torna legidősebb játékosa a 85. évében járó lábatlani Varga József volt, míg a legfiatalabb a muzslai Szalai Zoltán a maga 40 évével. 
„Versenyünk célja, hogy az egyesület sakkozói és a jelentkező amatőrök játszanak egyet. Ápolják a sportbaráti kapcsolatokat, próbára tegyék tudásukat és nagyobb gyakorlatot szerezzenek a játékban. A sakk méltán népszerű hosszú századok óta, s lesz egyre meghatározóbb szerepe a személyiségfejlődésben, s a közösségi nevelés értékeinek továbbörökítésében, ha amatőr szinten is foglalkozunk vele” – mondta Hrabos Gábor a Karvai Sakkegyesület képviseletében. A három sakk-klub évente három alkalommal szervez tornát: december végén Karva, az új év napjaiban Muzsla, február végén Lábatlan a házigazda. ⋌(miriák)

KARVAI TORNA

Végeredmény: 1. Hrabos Gábor (Karva) 6 pont, 2. Szomjú Péter (Lábatlan), 3. Varga Péter (Karva) 5,5 pont, 4. Szitás István (Lábatlan) 4,5 pont, 5. Hrabos Gyula (Karva) 4,5 pont, 6. Németh Gyula (Lábatlan) 4,5 pont, 7. Simon Sándor (Muzsla) 4 pont, 8.Zalaba József (Muzsla) 4 pont, 9. Varga József (Lábatlan) 3,5 pont, 10. Kecskés Ferenc (Lábatlan) 3,5 pont, 11. Stenczer Gergely (Lábatlan) 3 pont, 12. Bős László (Lábatlan) 3 pont, 13.Kalmár Csaba (Lábatlan) 3 pont, 14. Pathó Gyula (Muzsla) 3 pont, 15. Szalai Zoltán (Muzsla) 2,5 pont, 16. Zalaba Gyula (Muzsla) 2 pont, 17. Szőlllősi Tibor (Lábatlan) 1 pont. ⋌(miriák)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
koronavírus

Szlovákia készülődik a koronavírusra

Szlovákiában lassan csökken az antibiotikum-fogyasztás

g

Mi a fene történt a kastélyban?

Boženík

Róbert Boženík a Feyenoordé

Lenka Balkovičová

Egy szakértő átvizsgálta Marian Kočner és a Markíza könyvelését, váltókat nem talált

Komáromi kórház

A komáromi kórház az elsők között alkalmazta a legmodernebb körkörös tűzőgépet

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.