Rybáriková nyolcaddöntős

Rybáriková
Melbourne |

Az egykori világelső dán Caroline Wozniackival találkozik a legjobb tizenhat között Magdaléna Rybáriková az ausztrál nyílt tenisz-bajnokságon.

Rybárikovának eddig a második forduló volt a legjobb eredménye az Australian Openen, ezt már az ukrán Katerina Bondarenko elleni meccsel felülmúlta. S mivel a 29 éves szlovák teniszező 7:5, 3:6, 6:1-re legyőzte a világranglistán 94. ellenfelét, tovább javíthatja melbourne-i egyéni legjobbját.

„Nagyon nehéz és kiegyenlített mérkőzés volt. Óriási volt a forróság, köszönöm minden szurkolónak, aki ennek ellenére eljött. Jó döntés volt, hogy visszaléptem a párostól, mert két egymást követő napon is 40 Celsius-fok volt, ami tönkretett volna” – szögezte le Rybáriková.
 

A pöstyéni játékos saját elmondása szerint maga sem tudja, hogy állt fel az első szettben 5:2-es hátrányból. „Hatalmas szerencsém volt, mert ellenfelem második szettlabdája bent volt, nem volt esélyem visszaadni, a vonalbíró viszont kint látta. A sólyomszem igazolta, hogy a labda a vonalra esett, de a játékot megismételtették. Bondarenko pedig lefagyott, és zsinórban négy hibát vétett – mondta Rybáriková. – A másodikban egyértelműen jobb volt az alapvonali játékban, de a harmadik játszmában nagyot javultam. Talán az eddigi legjobb teniszemet nyújtottam idén.”

Rybáriková a folytatásban a dán Caroline Wozniackivel találkozik, aki a harmadik fordulóban a holland Kiki Bertenst verte 6:4, 6:3-ra. Az egykori világelső, a torna második kiemeltje 5:1-re vezet a szlovák játékos elleni mérkőzéseket nézve, Rybáriková egyetlen sikere 2009-ből való. „Wozniacki alig hibázik, jól mozog és jól is adogat. Az én játékomon fog múlni a meccs kimenetele, figyelnem kell a szervámra, hogy állandóan változtassam a ritmust és hogy minél többet támadjak. Nincs mit vesztenem, már a nyolcaddöntőben vagyunk, laza vagyok” – tette hozzá Rybáriková.

Utólag tízezer dolláros büntetést kapott az amerikai CoCo Vandeweghe, aki még az első fordulóban trágár kifejezéssel illette az őt legyőző Babos Tímeát. A 10. helyen kiemelt játékos azzal védekezett, hogy magyar riválisa túlzottan ünnepelt a mérkőzés közben, emiatt sértegette, s vágta földhöz az ütőjét. (SITA, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?