Rossi: „Nem vagyok Mourinho”

<p>Délután megkezdte a nyári felkészülést a DAC futballcsapata. Az első edzésen 22 játékos jelent meg, a kapus Macejen kívül egyelőre nincs új szerzemény.</p>

A Fortuna Liga csapatai közül a DAC kezdte meg utolsónak a felkészülést.

„Kemény munka vár ránk, mert egy hónap múlva kezdődik a bajnokság. A legfontosabb, hogy jó hangulatot teremtsünk a csapatban, de szerintem ezzel nem lesz gond, hiszen a játékosok nagy része ismeri egymást, már tavaly is együtt játszottak. Ami szintén nagyon fontos lesz, hogy a csapat bízzon bennünk, és akkor sikeresek leszünk” – mondta Marco Rossi, a sárga-kékek új vezetőedzője.

Marco Rossi nagyjából negyed óráig beszélt a csapattal az öltözőben. „Elmondtam nekik, hogy nem vagyok sem Mourinho, sem Mancini, egy egyszerű edző vagyok, aki szereti a munkáját” – árulta el az új szakvezető. Nevetve hozzátette, nem kívánja a szlovákok kiesését az U21-es Eb-n, de hiányozni fognak neki az ott lévő játékosok. Ők várhatóan kapnak még néhány nap pihenőt. „Fiatalok, erősek, de ők is emberek, főleg mentálisan kell kipihenniük magukat” – mondta Rossi.

[[{"type":"media","view_mode":"media_original","fid":"279686","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"1586","style":"width: 620px; height: 155px;","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"6346"}}]]

Új igazolások egyelőre nem csatlakoztak a csapathoz, az eddigi egyetlen új szerzemény, a kapus Patrik Macej a cseh válogatottal az U21-es Eb-n játszik. A klub hároméves szerződést kötött Ľubomír Šatkával, aki az elmúlt fél évben kölcsönben játszott Dunaszerdahelyen. Az utánpótlásból és a fakóból nyolc játékos került fel az A csapatba.

„Erősíteni akarunk, több játékossal tárgyalunk, pár napon belül itt lesznek az új szerzemények. Elsősorban középpályásokra van szükségünk, de elképzelhető, hogy csatárt is igazolunk” – mondta lapunknak Jan van Daele sportigazgató. Kérdésünkre, hogy szlovákiai vagy külföldi játékosok érkeznek-e, így válaszolt: „Is-is.”

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"279687","attributes":{"alt":"","author":"Somogyi Tibor felvétele","class":"media-image","height":"305","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

„Rövid volt a szünet, de örülök, hogy újra itt vagyok. Kemény felkészülés vár ránk, többek között Ausztriában. Bízom benne, hogy sikeresebbek leszünk, mint a legutóbbi bajnokságban” – szögezte le Marin Ljubicic csapatkapitány.

Ifjabb Pecze Károly személyében új csapatvezetője van az együttesnek. Egy éve van a klubnál, de eddig a marketingosztályon dolgozott.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"279688","attributes":{"alt":"","author":"Somogyi Tibor felvételei","class":"media-image","height":"480","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"320"}}]]

Kik vettek részt az első edzésen? 
Slávik, Száraz–Kwin, Kocsis, Ljubicic, Zsivkovics, Kosorin, Aluku, Ľupták, Simon Pambou, Vida, Mervó, Pačinda, Špiriak, Domonkos, Bajic, Divkovic, Mészáros, Moďoroši, Pagáč, Sandal, Šimko.

Később csatlakozik a csapathoz: Šafranko, Huk, Šatka, Macej (az U21-es Eb-n szerepelnek), Eric Davis (a válogatottban van), Kontár, Almási (sérültek)

Érkezett: Patrik Macej (Michalovce), Špiriak, Domonkos, Bajic, Divkovic, Šimko, Moďoroši (mind U19), Pagáč, Sandal (mindketten DAC B)

Távozott: Jakub Brašeň (Mezőkövesd), Németh Zsolt (Gyirmót), Peter Štepanovský (cseh II. liga), Pape Macou Sarr, Ľubomír Michalík, Darko Tofiloszki, Roland Černák (Tatran Prešov)

Bőd Titanilla, Szabó Zoltán

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?