Rossi jó támadójátékosokat akar

Két új szerzeménnyel, az Aranyosmarótról érkezett Timotej Záhumenskývel és az elefántcsontparti Souleymane Konéval, valamint három próbajátékossal kezdte meg a felkészülést a Fortuna Liga tavaszi idényére a DAC futballcsapata.A sárga-kékek a csapat főhadiszállásán, a Bonbon Hotelben találkoztak, inn

Két új szerzeménnyel, az Aranyosmarótról érkezett Timotej Záhumenskývel és az elefántcsontparti Souleymane Konéval, valamint három próbajátékossal kezdte meg a felkészülést a Fortuna Liga tavaszi idényére a DAC futballcsapata.

A sárga-kékek a csapat főhadiszállásán, a Bonbon Hotelben találkoztak, innen indultak egy közös reggeli és rövid üdvözlés után a MOL Akadémiára, az első edzésre.

Öthetes felkészülés

„Elég volt a pihenőből, alig várom már az edzéseket. Rövid, mindössze öthetes lesz a felkészülés. Mindent megteszünk azért, hogy tavasszal is örömet szerezzünk a szurkolóinknak. Az a legfontosabb, hogy ott legyünk az első hatban, aztán a felsőházi csatározások során szeretnénk kiharcolni a nemzetközi kupaszereplést. Erre a bajnokság mellett a Szlovák Kupában is van esélyünk” – mondta lapunknak Erik Pačinda, aki nyolc találattal a DAC legjobb góllövője volt az őszi szezonban.

„Bízom benne, hogy sikeres tavaszi idény vár ránk, de ehhez keményen kell dolgoznunk. Egyetlen futballista sem szereti a téli alapozást, ám enélkül nem jönnek az eredmények. Alapvető célunk, hogy ott legyünk a felsőházban, aztán szeretnénk dobogós helyen zárni” – szögezte le az Új Szónak a hátvéd Ľubomír Šatka.

A védelem rendben van

A bajnokság alapszakaszából még három forduló van hátra, de Marco Rossi, a 4. helyen álló dunaszerdahelyiek vezetőedzője azt reméli, csapata már az első tavaszi forduló után bebiztosíthatja helyét a legjobb hat között. „Ha nyerünk Senicán, jó esélyünk lesz erre, mert a 6. és 7. helyen álló trencséniek és nyitraiak egymás ellen játszanak” – mondta Rossi, aki számít még erősítésekre a felkészülés alatt. „A védelmünk már rendben van, érkezett Záhumenský és Koné, így akkor sem kellene szorult helyzetbe kerülnünk, ha valaki megsérül vagy eltiltják. Szerencsénk volt ősszel, hogy gyakorlatilag ugyanaz a védőnégyes játszhatott minden meccsen, mert csak öt védőnk volt összesen. Ám a klub is tisztában van vele, hogy ha a felsőházban eredményesek akarunk lenni, akkor milyen posztokon kell elsősorban erősítenünk” – nyilatkozta az olasz szakvezető.

Csak jó játékosokat!

A keretből egyelőre ketten távoztak, a nigériai Ashirunak lejárt a kölcsönjátéka, visszatért Brünnbe, Branislav Ľupták pedig nem hosszabbította meg a szerződését.

„Ha versenyképesek akarunk lenni a zsolnaiak, a nagyszombatiak, a Slovan vagy a Trenčín ellen, akkor minden posztra kellenek alternatívák. Szükségünk van középpályásokra, egy igazolás is elég, csakhogy annak tényleg jó középpályásnak kell lennie, klasszikus tízesnek. Ugyanez igaz a csatárokra is, egy olyan csatár kellene, aki a hátralévő mérkőzéseinken legalább hét gólt tud lőni. Egyelőre csak Pačinda lövi a gólokat, és ez nem elég. De a legfontosabb, hogy csak minőségi játékosokat szerződtessünk, ezt a klub is tudja. Ahhoz, hogy az első hatban is versenyképesek legyünk, ez elengedhetetlen. Ha nem lesznek ilyen igazolások, akkor csak azt a célt tudjuk elérni, amit a klub a szezon elején kitűzött, vagyis az első hatba kerülést” – hangsúlyozta Rossi.

Bal vagy jobb?

„Nagyon megörültem a felkérésnek, a leginkább azt várom, hogy a fantasztikus dunaszerdahelyi közönség előtt játszhassak” – mondta lapunknak Timotej Záhumenský, aki az aranyosmaróti ViOntól érkezett a DAC-hoz. Bár balhátvéd az eredeti posztja, univerzális játékosnak számít, aki mindkét oldalon, a középpályán és a hátvédsorban is bevethető. Mivel a sárga-kékeknél Eric Davis a balhátvéd posztján hétről hétre jó teljesítményt nyújt, a 22 éves játékos vélhetően máshol kap helyet. „A bal oldalon érzem magam a legjobban, de már kezdek megbarátkozni a jobb oldallal is” – árulta el Záhumenský.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?