Rosický nélkül a csehek

<p>A válogatottban eddig kevesebb szerepet kapó játékosok bizonyíthatnak szlovák és cseh részről is a ma esti (20.30) zsolnai barátságos futballmérkőzésen.</p>

Az egyébként is attraktív föderális derbi jelentőségét fokozza, hogy mindkét együttes vezeti az Eb-selejtezőcsoportját: a szlovákok öt meccs után is százszázalékosak a C csoportban, a csehek az A jelű hatosban állnak az élen Izland, Hollandia és Törökország előtt. „Természetesen más lenne a légkör, ha a kvalifikációban játszanánk. De így is nézőcsalogató rangadóról van szó” – jegyezte meg Martin Škrtel, a szlovákok csapatkapitánya.A várhatóan telt ház előtt sorra kerülő mérkőzésen mindkét szövetségi kapitány lehetőséget akar adni az eddig kevesebb szerepet kapó futballistáknak. „Patrik Hrošovký rendszeresen és jól játszik Plzeňben, a cseh bajnokság éllovasánál. Ján Greguš korábban az ostravaiak egyik legjobbja volt, és Jablonecben is jól teljesít, ahol pedig nagyok a célok és erős a konkurencia. Ugyanez érvényes Ondrej Dudára is a varsói Legiából. Teljesítményükkel rászolgáltak a nevezésre, biztosan lehetőséget kapnak” – mondta Ján Kozák, aki megegyezett Miroslav Stoch klubjával, az Al-Ainnal, a gyors szélső így már visszautazott az Emirátusokba. A cseheket irányító Pavel Vrba több ászának is pihenőt adott, a csapatkapitány Tomáš Rosický mellett Petr Čech, David Limberský és a hétvégén az év futballistájának választott David Lafata sem lesz ott Zsolnán. A két csapatnak ez lesz a jubileumi tizedik egymás elleni mérkőzése, az eddigi mérleg egyértelmű cseh fölényt mutat: ötször győztek, kétszer döntetleneztek, és csak két vereséget szenvedtek, 21:9-es gólkülönbség mellett. Legutóbb is könnyedén győztek, 2012 novemberében Olomoucban 3:0 (góllövők: Lafata 2, Dočkal) volt az eredmény, szintén felkészülési mérkőzésen. Akkor egyébként a Stanislav Griga, Michal Hipp páros irányította a szlovák válogatottat, akikre azután esett a szövetség választása, hogy az első számú kiszemelt Vrbát nem engedte el pilseni klubja. „Jó meccsre számítok. Az ilyen derbiken mutathatja meg az ember, hogy helye van a csapatban” – nyiltakozta Lukáš Vácha, a csehek középpályása.A mérkőzést Vad István vezeti, és a Dajto csatorna élőben közvetíti. (TASR, SITA) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?