Román tornagyőzelem – ötödször

Tőketerebes. A kelet-szlovákiai kisváros adott otthont a Duna-kupa nemzetközi vízilabdatorna 43. felvonásának. Az 50 m-es medencében három napon át négy csapat küzdött a trófeáért, amelyet – immár ötödször – a románok hódítottak el. Az erősen tartalékos hazai válogatott a második helyen végzett.

Tőketerebes. A kelet-szlovákiai kisváros adott otthont a Duna-kupa nemzetközi vízilabdatorna 43. felvonásának. Az 50 m-es medencében három napon át négy csapat küzdött a trófeáért, amelyet – immár ötödször – a románok hódítottak el. Az erősen tartalékos hazai válogatott a második helyen végzett.

A pénteki, románok elleni vereséget (8:10) követően szombaton a veszélyes franciákkal játszott Ondrej Gajdáč vezetőedző legénysége, s nagy csatában döntetlenezett, pedig már két góllal is vezetett a harmadik negyed előtt. A házigazdák vasárnap, a zárónapon nyújtották a legjobb teljesítményt, s megérdemelten győzték le az olimpiai résztvevő német csapatot. Ezen a találkozón búcsúzott a válogatottól a kassai Kaid Róbert, aki több mint 300 meccset játszott a nemzeti hetesben.

SZLOVÁKIA–FRANCIAORSZÁG 7:7 (0:2, 4:0, 0:2, 3:3), a hazaiak góldobói: Bačo 3, Nagy S. 2, Hrošík, Gyurcsi.

SZLOVÁKIA–NÉMETORSZÁG 9:8 (4:2, 2:2, 2:2, 1:2), a szlovák góldobók: Nagy S. és Zaťovič 2-2, Bačo, Gergely, Kratochvíl, Hrošík, Gyurcsi.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK: Németország–Románia 4:4 (1:0, 2:0, 1:2, 0:2), Románia–Franciaország 9:8 (0:1, 2:2, 5:2, 2:3).

A torna végeredménye

1. Románia 3 2 1 0 23:20 5

2. Szlovákia 3 1 1 1 24:25 3

3. Németország 3 1 1 1 20:20 3

4. Franciaország 3 0 1 2 22:24 1

Azonos pontszám esetén az egymás elleni mérkőzés döntött.

Ondrej Gajdáč, a szlovák válogatott komáromi trénere: „Eléggé bizonytalanul kezdtünk, s ezt kihasználták a románok. A franciák ellen már sokkal jobban pólóztunk, viszont sok helyzetet hagytunk ki. A zárótalálkozón taktikusan és eredményesen vízilabdáztunk, és sikerült két vállra fektetnünk az ötkarikás játékokra készülő német együttest. Mindent összevetve, elégedettek vagyunk a 2. hellyel, a fiatalok nem okoztak csalódást.” (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?