Roland Garros – óriási meglepetésre Ostapenko a női bajnok

Párizs |

<div>A világranglistán csupán 47. lett Jelena Ostapenko nyerte meg a 116. francia nyílt teniszbajnokság női egyes versenyét.</div>

A mai döntőben 4:6, 6:4, 6:3-ra a román Simona Halepet győzte le. A 20 éves bajnok rengeteg szép megoldása mellett sok rontott ütést is bemutatott, míg a második Roland Garros-fináléjában is vesztes ellenfelénél ezúttal kevésnek bizonyultak a stabil alapütések. A fordulatos találkozó egy perc híján két órán át tartott. Ostapenko pályafutása első Grand Slam-trófeáját, sőt első felnőtt tornagyőzelmét szerezte meg, és ő a sportág történetének első lett GS-bajnoka. Egyben ő az első 1933 óta, aki nem kiemeltként elhódította a Suzanne Lenglen Kupát. 

Az előjelek a 2014 után a Roland Garroson másodszor döntős Halep mellett szóltak, aki 15 tornát nyert már, ráadásul a 25 éves román játékos annak a tudatában lépett pályára, hogy első Grand Slam-trófeájával rögtön világelső is lehet. A 20. születésnapját győztes elődöntővel ünneplő Ostapenko ugyanakkor a verseny meglepetésembere volt: Ana Ivanovic 2007-es részvétele óta a legfiatalabb női döntős. A rigai játékos még egyetlen tornát sem nyert a felnőttmezőnyben, és Gustavo Kuerten váratlan diadala óta ő lehetett az első, aki rögtön egy Roland Garros-győzelemmel kezdi meg karrierjét. A brazil 1997. június 8-án nyert először Párizsban – éppen ezen a napon született Ostapenko, akinek a tenyerese gyorsabb, mint a férfi világelső Andy Murrayé.

 Piros Zsombor párosban megnyerte a francia nyílt teniszbajnokság junior versenyét. A viadal honlapja szerint a 17 éves magyar játékos a spanyol Nicola Kuhnnal az oldalán első kiemeltként a Vasil Kirkov, Danny Thomas amerikai kettőst győzte le 6:4, 6:4-re. Pirosnak ez a második korosztályos Grand Slam-sikere, miután januárban egyéniben az Australian Openen sem talált legyőzőre.         junior fiúk páros döntő:     -------------------------Piros Zsombor, Nicola Kuhn (magyar, spanyol, 1.)-Vasil Kirkov, Danny Thomas (amerikai) 6:4, 6:4
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?