Ritter Árpád ezüstérmes

Budapest. Döntőbe jutott, de ott vereséget szenvedett a csepeli Ritter Árpád a budapesti birkózó-világbajnokság 74 kg-os mezőnyében. Ellenfele a fináléban a kétszeres olimpiai és immár hatszoros világbajnok orosz Szajtyijev volt.

Budapest. Döntőbe jutott, de ott vereséget szenvedett a csepeli Ritter Árpád a budapesti birkózó-világbajnokság 74 kg-os mezőnyében. Ellenfele a fináléban a kétszeres olimpiai és immár hatszoros világbajnok orosz Szajtyijev volt.

A kétszeres Európa-bajnok magyar birkózó a nap folyamán könnyed, taktikus birkózással magabiztosan verte előbb spanyol, majd moldovai ellenfelét, s utána a negyeddöntőben a Talant Jeksenovot is legyőzte. Az elődöntőben az amerikai Joseph Williams következett, és Ritter újra felülkerekedett.

Szőnyegre léptek tegnap a Kiss fivérek is: Gergely a 96 kg-osok között 2:0-ás sikerrel kezdett egy kanadai ellenféllel szemben, majd következett az olimpiai bajnok orosz Hidzsmurat Gacalov, akitől nagyon simán kikapott. Utána a vigaszágon is szóhoz jutott a magyar versenyző. Japán ellenfelét még legyőzte, de utána riválisa már nem engedte meg, hogy a bronzéremért csatázzon. Fivére, Kiss Tamás (84 kg) ugyan az első meccsén kikapott a fehérorosz Szasjan Hacijevtől, ám a teljesítményére nem lehet panasz, hiszen látványos, nagy iramú csatában maradt alul.

Két szlovák versenyző is volt a tegnapi mezőnyben. Daniel Dancák (74 kg) erőnyerőként kezdett, majd a folytatásban hosszabbítás után kikapott az azeri Alijevtől (1:2). Peter Pecha (96 kg) már első körben elvérzett, miután 0:2-re végzett az amerikai Cornierrel szemben. (mti)

VB-KRÓNIKA

55 kg, döntő: Manszurov (üzbég)–Velikov (bolgár) 2:0; 3. Jon (észak-koreai) és Naranbaatar (mongol); 11. Bánkuti (magyar); ... 24. Kollár (szlovákiai).

60 kg, döntő: Dudajev (orosz)–Quintana (kubai) 2:1; 3. Berberjan (örmény) és Mohammadipahnehkkalaei (iráni); ...9 . Wöller (magyar), ... 21. Fašánek (szlovák).

66 kg, döntő: Murtazalijev (orosz)–Barzakov (bolgár) 2:0; 3. Tusisvili (grúz) és Garzon (kubai); ...12. Babrnák (szlovák), ... 23. Hatos (magyar).

74 kg: 1. Buvajsza Szajtyijev (orosz); 2. Ritter Árpád (magyar); Daniel Dancák (szlovák) – helyezése még ismeretlen.

84 kg: Kiss Tamás (magyar) – helyezése még ismeretlen.

96 kg: Kiss Gergely (magyar), Peter Pecha (szlovák) – helyezésük ismeretlen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?