Repkedtek a piros és sárga lapok, dupláztak a pozsonyeperjesiek

pozsonyeperjesiek
Dunaszerdahely |

Dupláztak a pozsonyeperjesi ifik a csallóközi futballcsapatok teremtornái idei sorozatának vasárnapi nyitányán.

A dunaszerdahelyi városi sportcsarnokban az U19-es korosztály mezőnyében öt csapat (Dolný Štál, Topoľníky, Jahodná, Rohovce, Malé Dvorníky) csatázott körmérkőzéses rendszerben a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének a serlegéért, a terembajnoki címért. Az ifik erőpróbájának tizenhetedik felvonásán az elvárásoknak megfelelően a bajnokság őszi idényének két legeredményesebb csapata, a nyárasdi és a pozsonyeperjesi sikerrel vette az akadályokat, s a tornazáró mékőzésen kettejük párharcából került ki a mezőny legjobbja. 


Ami a finálénak beillő párbajt illeti, Rajkovics találatával ugyan a nyárasdiak szereztek vezetést, de a tavalyi tornagyőztes pozsonyeperjesi labdarúgók fordítottak, s megnyerték a presztízscsatát (3:1). Sajnos, a rendezvény kicsúcsosodását jelentő megmérettetést kakaskodás, a durvaság határát súroló belemenések, szócsaták fűszerezték, repkedtek a piros és a sárga lapok. A 10. percet követően szinte állandóan emberhátrányban fociztak a csapatok. A szervezők két ízben is figyelmeztették a két alakulat labdarúgóit, hogy tartózkodjanak a sportszerűtlen megnyilvánulásoktól, s a játékvezetők is csupán üggyel-bajjal tudták lefegyverezni a forrófejű játékosokat. 


„Nagy a rivalizálás a két csapat között. Szerintem az őszi idényben Nyárasdon lejátszott bajnoki mérkőzés emlékkockái rezonáltak a mieink fejében. Az bizony nem volt egy tiszta meccs. Én úgy tartom, hogy minden a fejben dől el. Olykor azt tapasztalom, hogy a tizenkilenc éves srácok agyilag a tizenöt esztendősök szintjén vannak” – próbált magyarázatot találni a történtekre Jávorka Attila, a győztes kollektíva trénere, aki ifiszinten zsinórban immár harmadízben volt a terembajnok sikerkovácsa. Előbb a nagyabonyiakkal, majd kétszer a pozsonyeperjesiekkel diadalmaskodott. „Csupán egyszer gyakoroltunk a tornateremben. A nyárasdiaknak erősebb, népesebb gárdája van. A mieink nagyon akarták a sikert, hozzáállásuknak, igyekezetüknek is köszönhetően végeztek az élen. A szűk keretből kialakított kollektíva minden tagja kitett magáért, kapusunk a döntő pillanatokban remekelt” – fűzte tovább a gondolatsort Jávorka Attila. 

 

teremfoci


A lelátóról árgus szemmel figyelte az ifik előadását Gaál Tamás, a területi szövetség ifjúsági bizottságának elnöke és Győri Zsolt, a korosztályos területi válogatottak trénere. „Február 3-án Érsekújvárott zajlik az U19-es korosztály kerületi terembajnoksága, melyen a mieink is csatasorba állnak. Keretünk ugyan már kialakult, de akik ma kimagasló teljesítményt nyújtanak, még helyet kapnak benne. Sajnos, ebben a korosztályban kevés a csapat, szűk a mozgásterünk. A tinédzserek hozzáállását illusztrálja, hogy a kerettagok közül hárman lemondták részvételüket a kerületi erőpróbán. Azzal érveltek, hogy a hét végén bulizni készülnek Budapestre…” – ecsetelte az ififronton uralkodó nem túl szívderítő állapotokat Gaál Tamás.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?