Régiófoci: nagy fordulat Nagyfödémesen

foci
Nagyfödémes |

Nagy fordulat szemtanúi voltak a nézők Nagyfödémesen, ahol a nyugat-szlovákiai V. fociliga déli csoportja rájátszásának 3. fordulójában 5:2-re győztek a vendég kismácsédiak.

 A mátyusföldi rangadón jobban kezdtek a hazaiak, akik a 12. percben vezetést szereztek, tíz perc elteltével pedig már 2:0 volt a javukra. A 39. percben azonban már 2:2 volt az állás, a második félidőben pedig fordult a kocka. A vendégek átvették a vezetést, végül osztálykülönbséggel nyerték a találkozót.

„Jól kezdtek a hazaiak, de hamar elfáradtak. Erőnlétileg a 25. percig tartották velünk a lépést. Értesüléseim szerint nem edzenek. A jobb erőállapot döntőnek bizonyult a fordulatban” – értékelte idegenbeli sikerüket Ján Papánek, a kismácsédiak edzője.

Sokak szerint a kismácsédiak a bajnoki címért küzdők mezőnyében is megállnák a helyüket… „Tavasszal fontos mérkőzéseken értékes pontokat hullajtottunk el. A nyárasdiakkal döntetleneztünk, Jányokon és Csenkén vereséggel zártunk. Nem jutottunk be a legjobbak közé, a kvartett összetétele az erőviszonyokat tükrözi. Mi a rájátszásban a jövőre, a csapatépítésre, az örömfocira összpontosítunk. Természetesen a hátralévő meccseken nyerni szeretnénk. Így lesz ez vasárnap Jányokon is. Mindenkinek bizonyítási lehetőséget kínálunk. Mezünkben négy galántai nevelésű fiatal futballista is csatasorba áll. Egyébként jó kapcsolatokat ápolunk a galántai futballklubbal. Mi több, csakhamar fuzionálunk. Az új bajnoki idényben már Galánta B csapataként folytatjuk bajnoki szereplésünket. A galántaiak ificsapatából kiöregedett labdarúgók nem kallódnak el. A fakócsapatban a felnőttek mezőnyében bontogatják majd szárnyaikat, fejlesztik tudásukat. A legrátermettebbek pedig idővel visszatérnek a III. ligás galántai csapatba” – vázolta fel a kismácsédi/galántai folytatás stratégiáját a tisztségviselő.

Azt viszont nehéz megjósolni, milyen lesz az V. ligás jövőkép. „Sok még a megválaszolatlan kérdés. A gazdasági nehézségek, anyagi problémák nagyban begyűrűznek a fociba. Az önkormányzatok, a szponzorok egyre kevesebb pénzt fordít(hat)nak a sport támogatására. Ami régiónkat illeti, arról értesültem, hogy Nagyfödémesen és Hidaskürtön a visszalépést fontolgatják. A végéhez közeledő idényben is csupán 12 csapat küzdött a pontokért. Hányan jelentkeznek be a bajnokságba? Indít-e az irányító szövetség déli csoportot foghíjas mezőnnyel?” – ecsetelte a régiófocit sújtó problémákat Ján Papánek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?