Rebrov: „Remélem, Ronaldo a pályán lesz”

Szerhij Rebrov

A Ferencváros ma este (21.00) a Puskás Arénában a Cristiano Ronaldo nevével fémjelzett olasz Juventust fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában.
 

Szerhij Rebrov, a Ferencváros ukrán vezetőedzője a kedd délelőtti edzést követő sajtótájékoztatón megismételte, hogy nagy megtiszteltetés számukra Magyarországot és a Ferencvárost képviselni a legrangosabb európai kupasorozatban, de ez egyfajta felelősség is, mert szeretnének megfelelni az elvárásoknak. Kiemelte, hogy a Puskás Arénában csaknem húszezer néző előtt játszhatnak majd.

Fő a regeneráció

Rebrov szerint az első két meccsen már sok tapasztalatot gyűjtöttek.„A Dinamo Kijev elleni mérkőzés, különösen a második félidő önbizalmat adhat a játékosoknak. Ebben az időszakban négy komoly meccsünk volt (Barcelona, Újpest, Dinamo Kijev, Fehérvár – a szerk.), a Fehérvár elleni bajnokit például alig három nappal a Dinamo elleni meccs után játszottuk, tehát a felkészülésünk egyik legfontosabb eleme a regeneráció. Mindenki tudja, hogy Európa topcsapatai ellen játszunk, de a játékosaim 100 százalékban készen állnak erre. Fizikailag jól állunk, felkészültünk, mindenki nagyon szeretné kipróbálni magát olyan játékosok ellen, mint Cristiano Ronaldo, aki, nagyon remélem, hogy holnap a pályán lesz” – mondta Rebrov.

Játékos-pályafutása során Rebrov szerzett gólt a BL-ben a Juventus ellen, de mint megjegyezte, ez most nem mérvadó. A rivális edzőjéről, Andrea Pirlóról azt mondta, labdarúgóként világklasszis volt, trénerként pedig új szemléletet hozott a futballba, tetszenek neki az általa képviselt alapelvek és szerinte nagy jövő előtt áll.

„Az lesz a legfontosabb, hogy az első perctől kezdve koncentráljunk, és vegyük fel a versenyt az ellenünk pályára lépő topjátékosokkal. Mindegy, hogy Ronaldo, Dybala vagy Morata van a pályán, mindenki topjátékos. A Juventust nemcsak a nevek viszik előre, hanem csapatként működik” – jelentette ki a vezetőedző.

Megtiszteltetés lesz

Miha Blazic, az FTC szlovén válogatott védője úgy fogalmazott, Európa egyik legjobb csapata ellen játszanak, szeretnék a legjobbjukat nyújtani a pályán. „Nagyon várjuk már a mérkőzést, tudjuk, hogy Olaszország, de talán Európa egyik legjobb csapatával fogunk játszani. Szeretnénk a legtöbbet kihozni magunkból, több mint száz százalékot. A pálya talaja kicsit lehetne jobb, de ez a holnapi teljesítményt nem befolyásolja, mert mind a két csapat itt fog játszani. Mindig megtiszteltetés ilyen labdarúgók ellen szerepelni, ez mindnyájunk álma, ezért dolgozunk ilyen keményen” – mondta a hátvéd.

Arra a kérdésre, hogy az olasz csapatból melyik futballistát látnák szívesen a Ferencvárosban, Blazic Ronaldo nevét mondta, Rebrov pedig azt válaszolta: bármelyiket.

Érdekes

Bajban a Dinamo Kijev

A Dinamo Kijev csapatánál az elmúlt napokban kilenc játékosról is kiderült, hogy elkapta a koronavírust, a gárdánál emellett ráadásul több sérült is akad. Az ukránoknak kapusfronton vannak a legnagyobb gondjaik, ahol a 18 éves, mindössze egyetlen tétmeccsel rendelkező Ruszlan Nescser az egyetlen bevethető játékos.

 

A spanyol Mundo Deportivo a keddi címlapján arról ír, hogy a Dinamo Kijev 13 A-listás futballistával érkezett meg Barcelonába – ez azt jelenti, hogy Mircea Lucescu alakulatát egyetlen pozitív teszt választja el attól, hogy el kelljen halasztani a meccset, az UEFA szabályzata szerint ugyanis amíg az együttesnek van legalább 13 bevethető A-listás játékosa, addig pályára kell lépnie.

(nso)

Történelem

Érdekesség, hogy amikor a Juventus másodszor, és ez idáig utoljára megnyerte a Bajnokok Ligáját, az 1995/96-os szezonban a Ferencváros akkor szerepelt legutoljára a BL-főtábláján. További közös pont a két klub történelmében, hogy a magyar bajnok az eddigi legnagyobb nemzetközi sikerét pont a torinói csapat ellen érte el. Az FTC a VVK-kupa (Vásárvárosok Kupája) döntőjében a Juventust győzte le 1:0-ra 1965-ben, a nagy városi rivális, a Torino pályáján, az Olimpiai Stadionban. 

A torinói csapat az első körben 2:0-s győzelmet aratott a Dinamo Kijev vendégeként, a múlt héten pedig hazai pályán ugyanilyen arányban kikapott az FC Barcelonától. Az FTC a katalánok otthonában elszenvedett 5:1-es vereséggel kezdett, majd 0:2-ről felállva 2:2-es döntetlent játszott a Groupama Arénában az ukránokkal.

(MTI,nso, mgy)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?