Rajt előtti pontlevonások

<p>Nyitra/Nyékvárkony/Vá-ga/Zselíz/Naszvad. A nemrég lezajlott tisztújító közgyűlést követően első ízben ülésezett a Nyugat-szlovákiai Labdarúgó-szövetség újonnan megválasztott végrehajtó bizottsága. A tizenhárom tagú testület Ivan Hádek titkárságvezető javaslatára utasította a sporttechnikai bizottságot, hogy hat csapatot pontlevonással büntessen meg a kötelező költségvetési szabályzat megszegése miatt.</p>

ÁBEL GÁBOR

A vétkesek között négy dél-szlovákiai klub is szerepel, egyaránt három ponttal lettek szegényebbek. Kissé szokatlan, hogy a meglepő döntés nem szerepel a szövetség sporttechnikai bizottsága hivatalos közlönyében, így az egyesületek pillanatnyilag nem is fellebbezhetnek a határozat ellen. Az ügy nagy port kavart fel fociberkekben, nem csak az érintett csapatok körében. Alábbi összeállításunkból kiderül, miként vélekednek az érintettek az őket elmarasztaló, helyezésüket befolyásoló döntésről.

„Rendkívül dühösek vagyunk, hogy a téli holt idényben suttyomban, a hátunk mögött döntenek rólunk. Hihetetlenül kemény alapozáson vagyunk túl, becsületesen készülünk a tavaszi idényre. Ismét beigazolódott, hogy a futballnak sok összetevője van, most is durván belenyúltak a bajnokság lefolyásába. Ilyesmire még sosem volt példa, hogy a klubot büntessék meg a kötelező illeték késői fizetéséért. Természetesen fellebezünk az ítélet ellen” – tájékoztatott Németh Krisztián, a nyékvárkonyiak edzője, akinek a védencei fej fej melletti küzdelmet vívnak a nagysurányiakkal a bajnoki cím elnyeréséért a IV. liga délkeleti csoportjában.

„Pár nap késéssel fizettük be a játékvezetői díjakat. Még a bankok is időben figyelmeztetik ügyfeleiket a hiányosságokra, csak ezt követően szankcionálnak. Nem értjük a történteket. Eddig úgy gondoltuk, hogy a szövetség van értünk, és nem fordítva. A fellebbezés terén sajnos negatív tapasztalatokkal rendelkezünk, eddig ugyanis még sosem sikerült az igazunkat megvédeni. Így hát most inkább kivárunk” – vélekedett Szabó Jenő, a IV. liga délkeleti csoportjénak középmezőnyében telelő vágaiak klubelnöke.

Az ugyancsak IV. ligás zselíziek sem röpdösnek az örömtől, hiszen a kiesés ellen hadakozó Garam-mentiek a pontlevonással egyre reménytelenebb helyzetbe kerülhetnek. „Száztíz eurós hátrálékunkat a kitűzött időpont után térítettük meg. Sajnálatos, hogy számlánkon nem volt elég pénz, így egy kis időbe telt, amíg összeszedtük a kellő összeget. A labdarúgást, a klubokat is nagyban érintő válságos időszakban a szövetségnek is elnézőbbnek, segítőkésznek kellene lenni a nem általunk előidézett hibáinkkal szemben. Bosszantó, hogy az egésznek a labdarúgók isszák meg a levét” – sopánkodott Sokol László, a zselíziek klubelnöke.

Az V. liga keleti csoportjában hetedik helyen álló naszvadiak is megdöbbentek a hír hallatán. „Az őszi idény kezdetén késve fizettünk ki egy túl nagy horderejű büntetést. Közel fél évvel később jöttek erre rá az illetékesek? Joggal kérdezik ezt a vezetők, a szurkolók és a játékosok. Miért az utóbbiakat büntetik?”– teszi fel a kérdéseket Nemes Ferenc, a naszvadiak csapatvezetője. A sportvezető arról tájékoztatott, hogy Tóth Norbert klubelnök és Nagy Ferenc, a Komáromi Területi Futballszövetség elnöke a napokban felkeresi az ügyben Ladislav Gádošit, a Nyugat-szlovákiai Labdarúgó-szövetség elnökét. Kíváncsiak várjuk a további fejleményeket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?