Ráfér már a korszerűsítés

Vadregényes táj a Vág-Dunán. Víziparadicsom, amely hosszú évek óta a komáromi kajak-kenusok birodalma. Túl a töltésen a bekerített csónakház. Több ez annál. A versenyzők második otthona. Sportpályával, konditeremmel s mindennel felszerelve, amire egy ilyen létesítményben szükség van.

Közben azonban elszaladtak az évek, romlott az épületek állaga meg a kor követelményei is mást kívánnak. Megújul tehát a komáromi csónakház is. Arról, hogy milyen változások várhatók a világ- és Európa-bajnokokat nevelő létesítményben Soós Tibor klubelnök tájékoztatott.

Minden jel szerint nemzeti, azaz szlovákiai edzőközpont lesz a csónakházból. Mi igaz ebből?

Itt lesz a válogatott felkészülési tábora. Szerintem már most is az, csak még nem olyanok nálunk a feltételek, mint a szomszédos Dunavarsányban, vagy másutt. Sevillában is láttuk, milyen ragyogó központjuk van a spanyoloknak. Komáromban kitűnőek a természeti adottságok, ami óriási előny. Tavasztól őszig a klubtagjainkon kívül más szlovákiai kajak-kenusok is járnak hozzánk, mert ilyen környezetben igazán lehet dolgozni. Ebben az évben ötmillió koronát kapunk a felújításra az állami sportalaptól, de regionális pénzforrásokból is támogatják majd a beruházást. A csónakház voltaképpen szabadidőközpont, a járási hivatal létesítménye. A következő hónapok során a fabarakkból szálloda születik.

Mit vállal fel ebből a szlovák szövetség?

Az új létesítmény is járási tulajdonban maradna. Szövetségünk tizenhat millió koronát kíván költeni az átalakításra, szerződésben pontosítjuk a bérleti viszonyokat.

Elkerülhetetlen lépés a felújítás?

Javítani szeretnénk a jelenlegi állapoton, ami nem éppen ideális, mert az épület kezd tönkremenni, több helyen javításra szorul. Végigsöpör rajtunk a korszerűsítés. Konditermünk is világszínvonalú lesz, de ugyanezt elmondhatnám a létesítmény többi termeiről. Amink van, húsz évvel ezelőtt megfelelt az elvárásoknak, ma eléggé elavult berendezésű. Már a városban is jobb felszereltségű fitnessközpontok vannak, mint amilyen a konditermünk. Tehát a meglévő épületeket felújítjuk, közben bővül a befogadóképesség is, hogy az idegeneknek is jusson hely. Elképzelhető, hogy az ausztrálok, vagy az amerikaik európai felkészülésük során nálunk fognak majd edzeni.

Mikor kezdődik a munka?

November közepén. Jövőre elkészül a létesítmény, hogy elvileg az athéni olimpia előtti kétéves felkészülés már az új környezetben történhessen. Építkezés közben sem áll le a klubélet, csak nehezebb körülmények között létezünk majd hónapokig. Utána pedig mindnyájan élvezhetjük a megújult csónakház nyújtotta szolgáltatásokat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?