Pribula bombaformában

<p>A rimaszombatiak 2:0-ra legyőzték a somorjaiakat, ezzel matematikailag is kiharcolták a bentmaradást, s akár a táblázat első felében is végezhetnek.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Rúg-e végre Szombat gólt Pénteknek? Ez volt a meccs egyik nagy kérdése, hiszen a gömöriek ebben a szezonban mindkétszer 2:0-ra kikaptak az újonctól, vagyis a somorjaiak kapusának még nem rúgtak gólt.

Az ŠTK majdnem most is meglepte ellenfelét, rögtön az első percben egy pontrúgás után Marušin fejjel a kapufát találta el. A somorjaiak jól begyakorolt szabadrúgásai mindig veszélyesek voltak (a rimaszombatiak ráadásul az átlagnál többször kapnak gólt pontrúgás után), a 13. percben Urban fejesét Kostolanský csak nehezen védte. A hazaiak eleinte erőtlenül próbálkoztak, fél óra játék után azonban felpörögtek, főleg Pribula volt elemében.

Rejtély, miért engedte el az élvonalban a kiesés ellen harcoló eperjesi Tatran vendégjátékra három remek támadójátékosát, a jelenlegi helyzetben elkelne neki a Pribula, Katona, Adam „első sor”, amely az elmúlt négy meccsen nyolc gólt szerzett rimaszombati színekben. Főleg Pribula van kirobbanó formában, már csak őmiatta is érdemes kimenni a rimaszombatiak meccseire – a somorjaiak ellen volt néhány szemet gyönyörködtető csele és pimasz sarkazása, s a 43. percben lőtt egy gólt, ami előtt három vendégjátékost fektetett el.

A szünet után a somorjaiak kitámadtak, de ezzel csak Pribula előtt nyílt még több tér. A vendégvédők egyszerűen nem bírták követni a villámgyors szélsőt, akinek egyetlen hiányossága, hogy ha tizenöt méterre van a kaputól, akkor inkább tizenkettőről szeretne lőni, ha tizenkét méterre áll, akkor tízről, és így tovább.

A szerb Szivcsevics viszont távolról is vállalkozik lövésekre, s bár a 66. percben nem igazán találta el jól a labdát, a somorjai kapitány, Pončák olyan szerencsétlenül ért bele a lövésbe, hogy a labda a hálóban kötött ki. Volt még helyzete Siheľskýnek és Ľuptáknak is, ezek kimaradtak, de a meccs után így is a hazaiak diadalordítása visszhangzott a rimaszombati klubházban.

Győzelmüknek köszönhetően Branislav Mráz védencei matematikailag is bebiztosították a bentmaradást, s akár még a táblázat első felében is végezhetnek. „Ez egy olyan meccs volt, amelyen nem igazán játszottunk jól, mégis miénk lett a három pont. A múltban ez nem mindig volt így, de most mi rúgtuk a gólokat. További győzelmekre vágyunk!” – jelentette ki magabiztosan a rimaszombatiak trénere.

Libor Fašiang szerint az első gól döntött: „Volt két nagy helyzetünk, de azok kimaradtak, így a hazaiak szerezték meg az első találatot. Próbáltunk egyenlíteni, de megint gólt kaptunk. Megérdemelt a hazai győzelem.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?