Premier League – A Newcastle védője szerint kísérleti patkányokként kezelik a játékosokat

Danny Rose

Kísérleti patkányokként kezelik a labdarúgó Premier League csapatainak játékosait Danny Rose, a Newcastle United védője szerint.

„Az emberek azt akarják, hogy térjünk vissza a futballhoz, mintha kísérleti tengerimalacok vagy patkányok lennénk” – szögezte le a 29 esztendős angol válogatott Rose, aki a Tottenhamtől érkezett kölcsönbe. „Ez egy kísérleti fázis, amiben megnézik, működik-e vagy sem a rendszer.”

Az angol bajnokságot, amely eredetileg május 17-én zárult volna, márciusban függesztették fel a világjárvány miatt, de a brit kormány a hónap elején megnyitotta a lehetőséget a profi sport újraindulásához. Zárt kapus mérkőzésekkel így a PL is folytatódhat, a tervek szerint júniusban, a csapatoknak még 9-10 mérkőzésük van hátra. Kedden kiderült: három klubból hat embernek lett pozitív a koronavírus-tesztje a 748 elvégzett vizsgálatból.

„El tudom képzelni, otthon az emberek azt mondják maguknak: elég pénzt keresnek, hát menjenek vissza a pályára” 

– fogalmazott Rose. „Ezzel akár az egészségemet is kockáztathatom az emberek szórakoztatásáért, és hogy őszinte legyek, ez nem olyasvalami, amiben részt akarok venni.”

Troy Deeney, a Watford csapatkapitánya kedden kijelentette, mivel az amúgy is légzési nehézségekkel küzdő gyermekét nem akarja „még nagyobb veszélybe” sodorni, így a könnyítések ellenére sem kezdi meg csapattársaival az edzésmunkát. Időközben kiderült: a klubból három személynek – köztük egy futballistának – lett pozitív a tesztje, míg a Burnley a másodedzőről jelentette be, hogy elkapta a vírust.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?