Pontot szerezne a Slovan Salzburgban

<p>Ma este (21.05) Salzburgban lép pályára a Slovan labdarúgócsapata az Európa Liga csoportkörének második fordulójában.</p>

Mindkét klub javítani szeretne: két hete az osztrákok a francia Paris St. Germain vendégeként szenvedtek 3:1-es vereséget, míg Vladimír Weiss gárdája hazai pályán maradt alul az Athletic Bilbaóval szemben (1:2). Az is közös a két csapatban, hogy egyaránt legyőzőiket tartják csoportjuk esélyesének. Ricardo Moniz, a Salzburg holland trénere szerint a párizsiak a favoritok, „mi a Bilbaóval pedig a második helyért fogunk küzdeni.” A kijelentés talán túlzó, bár a Slovanvezetés is az osztrákokat favorizálja ma este. „Nem vár minket könnyű ellenfél, a salzburgiak rendszeresen szerepelnek az európai futballkupákban, ráadásul már nemegyszer a csoportból is továbbjutottak. Bízom benne, hogy jobban megfelel nekünk a játékuk, mint a másik két riválisé. Pontot szeretnénk szerezni” – nyilatkozta Petr Kašpar, a pozsonyi klub igazgatója. Optimizmusát a hétvégi bajnoki eredmények is alátámasztják: a Slovan hosszabb idő után végre nyerni tudott (2:1 a kassaiak ellen), míg a Salzburg épp most veszítette el veretlenségét (Admira 2:1) az osztrák ligában. A többi statisztikai adat viszont a házigazda mellett szól: négyből négyszer győztek le szlovák csapatot kupameccsen (legutóbb az EL idei harmadik selejtezőfordulójában a senicai együttest kétszer), s még gólt sem kaptak ezeken a találkozókon. A Slovan egyedül a bécsi Rapiddal találkozott 2007-ben az Intertotókupában: az idegenbeli 3:1-es vereség után nem volt elég a továbbjutáshoz a hazai 1:0.
A múltidézés után térjünk vissza a jelenbe. Weiss több játékosára sem számíthat ma sérülés miatt (Čikoš, Pauschek, Zé Vitor, Halenár, Ivana), s a bevethetők közül is sokan panaszkodnak a sorozatterhelésre. „Én még sosem voltam ilyen fáradt. Ez egy új helyzet számunkra, az angol szerdaszombat ritmus eléggé megvisel minket, olyan, mintha egy soha véget nem érő felkészülésben lennénk. De valahogy meg kell ezzel birkóznunk, hiszen ellenfeleink is hasonló cipőben járnak” – magyarázta Marián Had. Csapattársa, a szerb Marko Milinkovics szerint is közel egyforma játékerőt képvisel a két együttes. „A Salzburg jó csapat, de vannak gyengébb pontjai. Ha a maximumot fogjuk nyújtani, pontokat szerezhetünk.”
Az osztrákoknál biztosan nem játszhat az egyaránt sérült Alan Carvalho, Douglas da Silva, Christoph Leitgeb és David Mendes da Silva, ott lehet viszont a kezdőben a szlovák idegenlégiós, Dušan Švento.
A mérkőzést, melynek játékvezetője a román Alexandru Dan Tudor, az STV 2 élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?