Pontot rabolt a szepsi újonc a ligetiektől

Pozsony |

<p>A meglepetések mecscse volt a tavaly még élvonalbeli ligetiek és az újonc szepsiek 1:1-es döntetlent hozó találkozója – meglepően jó volt a hangulat és az iram, esett egy meglepően szép szabadrúgásgól, az egyik partjelző pedig egészen szokatlan módon bevallotta, hogy hibázott.</p>

Az FC Petržalka 1898 vezetőitől nagyszerű húzás volt, hogy otthagyták a hangulattalan Pasienkystadiont, s inkább a családias Rapid-pályán rendezkedtek be. Ez mindjárt az idénynyitó nézőszámán megmutatkozott: a Pasienkyn 820 néző néha négy meccs alatt sem jött össze. Az iramra sem lehetett panasz: az első negyedórában a szepsi Hanzuš többször is zavarba hozta a ligetiek bal oldalát, majd a hazaiak fokozatosan átvették az irányítást. A csapatkapitány Augustín próbálkozott szögletből, szabadrúgásból, egyéni akcióból is, de Vojtaško nagyszerűen védett. A 43. percben Johancsik kapott jó kiugratást, s vezethette egyedül a labdát a kapusra, de a ziccer kimaradt, ahogy a második félidőben öt további százszázalékos Johancsik-helyzet is.
Az 52. percben a szepsiek szabadrúgásból vezetést szereztek: Tomáš Pančík 20 méterről ellenszélben csavart a felső sarokba (igaz, ehhez kellett egy rosszul felállított sorfal és egy rosszul helyezkedő kapus is) – 0:1. A vendégek újonc létükre megfontoltan játszottak, okosan őrizték az előnyüket, de a fiatal ligeti csapat megállás nélkül rohamozott, s bár Johancsik kihagyta a kihagyhatatlant is, egyre érett a gól.
A gól végül a 84. percben esett (Johancsik, végre valahára), s a 86.-ban adták meg.
Hogy mi történt közben? A drukkerek gólt kiáltottak. Jankovič partjelző lest jelzett, Straka játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást. Vojtaško kapus eljátszotta a nagyhalált, és másfél percig ápoltatta magát. A ligetiek cseréltek, Šustrík helyett Hečko állt be. A szurkolók kórusban kiabálták, hogy „K… liga!”
Jankovič partjelző egyszer csak intett a bírónak, újra elbeszélgetett vele, a játékvezető pedig ezután középre mutatott, és megadta a gólt – 1:1!
Tegyük hozzá, tényleg úgy tűnt, hogy Johancsikhoz az egyik szepsi hátvédtől pattant a labda, így sehogy nem lehetett lesen, de hogy ez utólag hogyan villant be a partjelzőnek, azt talán még ő sem tudja.
„Ritkán lát ilyet az ember – bólogatott elismerően Pavol Holeščák, a ligetiek menedzsere. – Manapság soha senki nem vallja be a hibáit, szép dolog, hogy a partjelző meg merte tenni.”
Ladislav Molnár, a szepsiek vezetőedzője nehezen tudott napirendre térni a döntés fölött: „Szerintünk nem teljesen kóser kétperces késéssel megadni egy gólt... De az egy ponttal is elégedett vagyok. A ligetiektől nem lesz könnyű pontot rabolni, kíváncsi vagyok, rajtunk kívül sikerül-e még valakinek egyáltalán…”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?