Pont nélkül kezdi a középdöntőt a magyar válogatott a dánok ellen

LukácsV.KlujberK

A női kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország 32:22-re kikapott Norvégiától, így bár továbbjutott a középdöntőbe, pontot nem visz magával. Klujber Katrinék csütörtök 20.30-tól Dániával játszanak.

A magyar szakmai stáb a norvégok elleni mérkőzés előtt is kettőt változtatott a keretben, így a csoportkörben a 3-3 kapus és beálló egyenlően osztoztak a meccseken. Golovin Vlagyimir az alapcsapatán is váloztatott, Kácsor Gréta helyett Kuczora Csenge kezdett balátlövőben. A Vác játékosát irányítóként nevezték a tornára, de az első meccseken is megmutatta, hogy lövőerejének köszönhetően átlövőben is megállja a helyét. Ezt kedd este is bizonyította, az ő góljával az 5. perc elején már 3:0-ra vezetett Magyarország.

A remek kezdés a 15. percig tartott ki, ekkor egyenlített a norvég válogatott, de a félidő hajrájáig nem tudták átvenni a vezetést Reistadék. A szünetre viszont már érvényesült a papírforma, 14:12-es hátrányban vonultak az öltözőbe Győri-Lukács Viktóriáék.

A második játékrész első percei már közel sem sikerültek ilyen jól, gyorsan ötre nőtt a különbség és egyre inkább látszódott, hogy mentálisan és fizikálisan is fáradnak a magyar játékosok. A különbség folyamatosan nőtt a csapatok között, a vége 32:22 lett. Ennek ellenére kevésbé voltak csalódottak a magyarok, hiszen az első félidőben méltó ellenfelei voltak a norvégoknak, akik az Európa-bajnokság esélyesei közé tartoznak, így a tízgólos vereség is vállalható ellenük.

„Az első félidőben extázisban játszottunk, nagyjából így kell kézilabdázni. Körülbelül tudtuk, mi lesz a végeredmény, de a becsületünkért küzdöttünk. Amikor elfáradtunk, nagyon elment a hajó, de gratulálni fogok a lányoknak – értékelt Golovin Vlagyimir, aki kiemelte, hogy az első 35 percben olyan teljesítményt nyújtottak a játékosai, amire folyamatosan szüksége lenne a jó eredmények eléréséhez. – Talán legközelebb már nem 35, hanem 45 perc lesz ez és folyamatosan fejlődni fogunk. Óriási volt a kontraszt az első két mérkőzés és a harmadik között” – tette hozzá a szövetségi kapitány, aki a fáradtságban látta a nagy különbség legfőbb okát.

„Örültem, hogy az első félidőben viszonylag keveset hibáztunk. Persze, voltak benne akkor is félreértések, de jó kiindulópont lehet, mert volt tartásunk és tartottuk a tempót a norvégokkal. A második félidőre elfáradtunk, sajnálom, hogy a végére ekkora lett a különbség” – nyilatkozta már szerdán Márton Gréta. A magyar kézilabdázók a délelőtti szabad órák után délután elkezdtek készülni a középdöntőre, ahol elsőként a két győzelmet és egy vereséget számláló Dániával mérkőznek csütörtök 20.30-tól.

„Továbbra is az a legfontosabb, hogy hinnünk kell magunkban. Próbálták bennünk tudatosítani, hogy higgyük el magunkról, jók vagyunk, és meg tudjuk oldani azokat a feladatokat, amelyekről esetleg azt gondoljuk, hogy nem. A klubjában mindenki eredményes és szép sikereket ér el, ezeket kell magunkban tudatosítanunk – beszélt az önbizalom hiányáról a balszélső, aki szerint fontos, hogy jól érezzék magukat, jó legyen a hangulat a csapaton belül, ez segíthet ugyanis, hogy a pályán is jókedvűen, felszabadultan tudjanak játszani. – Nagyon bízom benne, hogy át tudjuk menteni a norvég meccs első félidejét, és hasonló hozzáállással nekivágni, akkor sokkal jobb lesz, mint tavaly volt” – zárta Márton.

A dánok elleni mérkőzést követően szombaton nem lép pályára a magyar válogatott. Hétfőn a svédek, szerdán pedig a szlovének ellen játszanak. Az előzetesen kitűzött legjobb nyolc közé kerüléshez több bravúrra lenne szüksége a magyar csapatnak, hiszen nulla pontot vitt tovább magával a csoportkör után. A két középdöntős csoportból az első két helyezett az elődöntőbe jut, a harmadikok egymással mérkőznek az ötödik helyért, a többiek számára viszont véget ér az Eb.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?