Sport
- TASR

Pjongcsangi napló: Elnökök, királyok, bajnokok

Bőd Titanilla

2018. február 22. 19:55

Pjongcsang | A mixzónában rendnek kell lennie. A bajszos bácsi ügyel rá. Az nem csak úgy van, hogy valaki csak úgy leáll valahol, mindenkinek megvan a helye. A bajszos bácsi néha a folyosó végére küld, néha előbbre is állhatunk, nem mindig látjuk át a rendszert, de az biztos, hogy a bajszos bácsi szigorú.

És akkor letódul az aranyos váltót várni egy csapat magyar újságíró, valakinek teljesen elkenődött a sminkje, valaki ugrál az adrenalintól, valaki az Eye of the Tigert énekli, valaki meg a nyaki ütőerét fogva próbálja kideríteni, hogy helyreállt-e már a pulzusa. (Nem.)

A bajszos bácsinak nincs esélye.

Megjelenik az újságírók között Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, a fiúk még úgysem jönnek, kihasználjuk a lehetőséget, hogy a benyomásairól kérdezzük a MOB-elnököt.

A bajszos bácsi ott terem.

- Elnézést, maga kicsoda? - kapja el a Kulcsár nyakában lógó akkreditációs kártyát. 

Nevetünk.

- Ó, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke... Oké... - süti le a szemét megszeppenten a bajszos bácsi, aztán visszanyeri a lelki nyugalmát, és megkér, hogy menjünk inkább el a folyosó végére.

- Rendnek kell lenni - magyarázza szabadkozva, miután kikapcsoltuk a diktafonokat. - A mixzónán áthaladva a sportolóknak tilos a telefonjukat használni, de  mit tehettem volna, amikor a holland lányt a király hívta?!

A bajszos bácsi sem fogja elfelejteni ezt a napot. A szabályokat be kell tartani, de egy olimpiai bajnoki cím ünneplése néha minden protokollt felülír. 
 

2018. február 21. 16:13

Pjongcsangi napló: Origami
Önnek ajánljuk