Pistorius összeomlott

<p>Teljesen összeomlott a bíróság előtt Oscar Pistorius hatszoros paralimpiai bajnok, így a barátnője meggyilkolásával gyanúsított sportoló meghallgatását keddre halasztották.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Pistoriust tegnap hallgatta volna meg a pretoriai bíróság Reeva Steenkamp gyilkosságának ügyében. A londoni olimpia hőse csütörtökön hajnalban pretoriai házában négy lövéssel ölte meg kedvesét. A sajtó információi szerint a modellként dolgozó Steenkamp a fürdőszobaajtó mögött állt, de a kiérkező mentők az előszobában találták meg a holttestet.

Az első hírek arról szóltak, Pistorius tévedésből lőtt, mert betörőnek nézte a barátnőjét, ám a rendőrség szándékos gyilkosság ügyében nyomoz.

Amikor a bíróságon – ahol Pistorius fekete öltönyben jelent meg – elhangzott az „előre megfontolt gyilkosság” kifejezés, a sportoló teljesen összeomlott, remegve zokogott, édesapja és testvére sem tudta megnyugtatni. Miután hosszú perceken át képtelen volt összeszedni magát, ügyvédje – aki egy nappal korábban még azt nyilatkozta a sajtónak, hogy védence „kissé érzékeny, de egyébként jól van” – kérte a meghallgatás elhalasztását.

Így csak jövő kedden derül ki, óvadék ellenében szabadlábon védekezhet-e Pistorius. A következő meghallgatásig egy pretoriai rendőrőrsön tartják fogva. A Guardian tudósítójának egy bennfentes elmondta, azért nem viszik börtönbe, mert ismert ember, a fogyatékossága ebben nem játszik közre, mivel „sok testi fogyatékos van a börtönökben”.

Pistorius családja jelen volt a bíróságon, de nem beszélt a sajtóval, hivatalos közleményben viszont jelezték, Pistorius elutasítja a vádakat. A család mély együttérzéséről biztosította Reeva Steenkamp hozzátartozóit.

A „világ leggyorsabb láb nélküli emberének” tette nagy visszhangot váltott ki a Dél-afrikai Köztársaságban. Az origo megszólaltatott egy johannesburgi lakost, aki szerint a közvélemény inkább a betörős verziót tartja valószínűnek.

Az esetre azóta a Nike is reagált – azonnal beszüntette annak a reklámfilmjének a sugárzását, amelyben több sztársportoló mellett Pistorius is szerepel, a következő szöveggel: „Én vagyok a töltény a csőben.”

Ha Pistorius esetében bebizonyítják a szándékosságot, életfogytiglani börtön vár rá. Az atléta egyébként állítólag féltékeny típus volt, egy korábbi barátnője férfiismerősét megfenyegette, hogy eltöri a lábát, ha a nő körül legyeskedik. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?