Piros Zsombor szeret Pozsonyban teniszezni

tenisz

Háromszettes, érzelmi kitörésektől sem mentes meccsen jutott tovább a pozsonyi tenisztorna mai 2. fordulójába Piros Zsombor. A viadal egyetlen magyarországi résztvevőjével hétfő esti csatájáról és a részvételtől visszalépett válogatottbeli csapattársairól is szót ejtettünk.

Az osztrák Filip Masolic ellen a megnyert első szett után a másodikban többször is hangosan kommentálta a játékát, nemegyszer cifrább kifejezéseket használva. Mi zökkentette ki ennyire?

Az első szettben sem játszottam valami jól, meg is lepett, hogy meg tudtam nyerni, jobbnak éreztem az ellenfelemet. A második szettben ez ki is jött. Kihagytam két hetet a bokasérülésem miatt, és a döntő játszmában kezdtem csak el érezni, hogy jól játszom. Ott már lélektanilag és teniszben is fölül tudtam kerekedni, és megnyertem a meccset.

A játék hevében „élete legszarabb meccsének” nevezte a hétfő estit. Tartja ezt a győzelem után is?

Főleg a második szettre majdnem teljesen igaz ez a kijelentés. A fonákomat nagyon sokszor elszórtam, kétméteres outokat ütöttem, amit nem szoktam. De ez egyrészt a kihagyásomnak tudható be, másrészt annak, hogy salakról nagyon gyors volt a váltás kemény pályára, ezt mindig nehéz megszokni. Tény, az egyik legrosszabb szettet játszottam ebben az évben.

Viszont így is győzött, amiből erőt meríthet a folytatásra, a bosnyák Damir Dzumhur ugyanis nem ígérkezik könnyű feladatnak.

Nagyon szívós teniszező, volt 30. is a világranglistán. Jó játékos.

A 2021-es viadal döntőseként vélhetően azért szeretne a 2. fordulónál messzebb jutni...

Nincsenek nagy elvárásaim, céljaim. Szeretek Pozsonyban játszani, minél messzebb szeretnék jutni, minél több napot eltölteni itt. Jól érzem magam a városban mindig, a holland Tallon Griekspoor elleni döntő előtt is voltak már jobb eredményeim Pozsonyban. Persze meg szeretném nyerni a tornát, mint mindenki más, de csak meccsről meccsre érdemes haladni.

Tavaly válogatottbeli csapattársai, Fucsovics Márton és Marozsán Fábián vívták a döntőt, akik sanghaji jó szereplésük miatt voltak kénytelenek visszalépni az idei szerepléstől. Sajnálja, hogy nincsenek itt és nem jobb a „parti”, vagy azért az is benne van a dologban, hogy két komoly riválissal szegényebb a mezőny?

Mint teniszező azt mondom, kedvezőbb számomra, hogy kettővel kevesebb jó játékos van Pozsonyban. De nagyon örülök a többiek kínai sikereinek. Fábi óriásit teniszezik Sanghajban, még akár a tornagyőzelemre is esélye lehet. Bárkire veszélyes lehet, ezt már megmutatta az elmúlt napokban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?