Piros győzött, Fucsovics kikapott

tenisz
Tatabánya |

Az első játéknap után 1:1-re áll a Magyarország–Franciaország tenisz Davis-kupa-mérkőzés, melynek tétje a sorozat szeptemberi nagydöntőjében való szereplés.

A párharcot Piros Zsombor, a hazaiak második számú játékosa kezdte a franciák legjobbja, Benjamin Bonzi ellen. Bár a két teniszezőt 137 hely választja el egymástól a világranglistán, Piros kezdettől tartotta a lépést magasabban jegyzett ellenfelével szemben.

Az első szettben egy milliméteren múlt, hogy ne legyen 6:4 Bonzinak, én már mentem a pad felé, és értetlenkedve álltam ott, miért nem szól az automata rendszer, hogy kint volt az ütésem – mesélte a sajtótájékoztatón Piros, aki az első játszmát végül rövidítés után nyerte meg 7:6-ra. – A második szettben Bonzi top 20-as teniszt bemutatva magabiztosan vezetett 3:1-re, 0:40 volt az én szervámnál, és ebből a teljes kilátástalanságból öt gémet nyertem zsinórban, és 6:3-mal hoztam a meccset. Kis szerencse is kellett hozzá, de a fontos pillanatokban hibára tudtam kényszeríteni az ellenfelem és óriási nyerőket is tudtam ütni.

Piros még a párharc sorsolásakor elmondta, hogy szeret nagy közönség előtt játszani, a biztatás sokat segít neki, ha mélypontra kerül. „Most először éreztem azt, hogy már tudok építkezni a múltból a Davis-kupában, és már nem izgulok annyira a mérkőzést megelőző 5-10 percben, mint korábban. Akkor mindig kellett egy fél óra, hogy felvegyem a ritmust, ez most könnyebben sikerült. Óriási skalpot gyűjöttem betette hozzá az ATP-rangsor 182. helyén álló teniszező.

A tegnapi folytatásban a magyarok első számú játékosán, Fucsovics Mártonon volt a sor, hogy növelje az előnyt. Ugo Humbert ugyan mögötte van a világranglistán, de eddigi egyetlen meccsüket megnyerte. A nyíregyházi teniszező pedig a tatabányai sportcsarnokban sem találta az ellenszert a játékára. Humbert 74 perc alatt, 6:3, 6:2-re győzött, 1:1-re alakítva ezzel az állást.

Vasárnap előbb a páros következik, majd a két másik egyes: először a két első számú játékos meccse (Fucsovics–Bonzi), végül, ha szükséges a második számú játékosok (Fucsovics–Humbert) mérkőznek meg egymással.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?