Phelps 100 m pillangón győzött

Charlotte |

<p>Michael Phelps, az amerikaiak 18-szoros olimpiai bajnok úszója először győzött azóta, hogy visszavonultságát feladva áprilisban visszatért a versenymedencébe.</p>

A Charlotte Grand Prix-n pénteken a 100 m pillangón diadalmaskodott 52.13 másodperccel, századra pontosan annyival, mint amennyivel három hete másodikként végzett az arizonai Arena Grand Prix-n az ötszörös ötkarikás aranyérmes Ryan Lochte mögött. A honfitárs klasszis úszó, aki ezúttal nem állt rajthoz, ott és akkor 51.93 másodperc alatt, a világranglistán második helyet érő teljesítménnyel nyert.     

A szám világcsúcsát 49.82 mp-vel tartja Phelps, aki a 2012-es londoni olimpia után vonult vissza, most pedig már 2016-ra készül, a riói olimpiai indulással kacérkodik. A 28 éves, sokszoros világcsúcstartó amerikai három olimpián szerzett összesen 22 medáljával a nyári játékok történetének legeredményesebb sportolója, akinek 26 világbajnoki elsősége ugyancsak van, s egy aranyat rövidpályás vb-n is nyert.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?