Pezsgő járt a jelmezben futónak

<p>Dunaszerdahely. A leköszönő évet ezúttal is futással búcsúztatták a Csallóköz szívében, ahol szilveszterkor immár tizennegyedik alkalommal rendeztek sportos óévbúcsúztatót.</p>

ÁGH ISTVÁN

A csípős hidegben zajló, hihetetlen jó hangulatú, remek szervezésű, meglepetésekben és nyereményekben bővelkedő Fuss velünk – Szilveszteri futást sorozatban negyedik alkalommal a városi önkormányzat és további szponzorok támogatásával az agilis Csallóközi Marathon Club szervezte.

„Rendezvényünkön, melyen Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere köszöntötte a résztvevőket, nem csupán a versenyekről ismerős futók rótták a köröket a városi szabadidőparkban kijelölt egy kilométeres távon. Nagy örömünkre ezúttal is akadtak jócskán olyan érdeklődők, akik éppen az év utolsó napján akartak új életet kezdeni. Még a zord időjárás sem jelentett leküzdhetetlen akadályt. A megmérettetésünk rajtját megelőző órákban azon töprengtem, vajon eljönnek-e a futók az óévbúcsúztatóra. Kellemesen csalódtam, ugyanis 224-en álltak rajthoz az egy, három és öt kilométeres távon. Megjegyzem, 2013-ban 264-en voltunk, ami továbbra is részvételi csúcs” – tájékoztatatta lapunkat a külföldön is jegyzett csallóközi viadal iránt megnyilvánult érdeklődésről Vajas Roland, a Csallóközi Marathon Club elnöke.

Ezúttal is elsőként a legkisebbek 200 méteres futása rajtolt. A legapróbbak huszonheten voltak, közülük a legtöbben szüleik társaságában szaporázták lépteiket. Minden résztvevő emlékérmet, oklevelet és édességet kapott helytállásáért.

A hosszabb távoknak fél tizenegykor vágtak neki a résztvevők. A futók felkészültségét, elszántságát bizonyítja, hogy a legtöbben, szám szerint hetvenheten az öt kilométeres távot teljesítették. A célba érkezés után emlékérmet, oklevelet kaptak, forró teát kortyolgattak, miközben virslipartira invitálta őket a főszervező. Vajas Roland római katona jelmezében mikrofonnal a kezében vezényelte le a sikeres futószilvesztert. A rendezők az óév utolsó óráiban szilveszterhez illő hangulatot teremtettek a helyszínen.

„Egy üveg pezsgővel jutalmaztuk azokat, akik jelmezben futottak. Ez újdonság volt a rendezvényünkön, melyen harminc tomboladíjat is kisorsoltunk. Magyar barátaink ajándékkal kedveskedtek néhány futónak és szervezőnek. A dunaszerdahelyi futószilveszter végére stílszerűen pezsgős koccintással tettünk pontot. Jóleső érzéssel tapasztaltam, hogy a csípős hideg ellenére milyen sok embernek jelent egy ilyen tömegsportrendezvény programlehetőséget. Még el sem csitult a szilveszteri vigasságok zaja, máris számos kedvező visszajelzés érkezett a résztvevőktől” – hallottuk a dunaszerdahelyi sportos óévbúcsúztató főszervezőjétől.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?