Sport

Petárdát csempészett a szurkolóknak a játékos

Komoly eltiltásra számíthat a rimaszombati Matej Vargic, aki pirotechnikai eszközöket juttatott be a poprádi stadionba.
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. május 16. 18:51

A II. liga keleti alsóházában szereplő rimaszombati futballcsapat a hétvégén 3:1-re győzött Haniskán, ám kezdőcsapatából hiányzott az alapembernek számító Matej Vargic. A 28 éves középpályás azért nem játszhatott, mert egy héttel korábban, Poprádon segített a szurkolóknak petárdákat csempészni a stadionba. Büntetésének mértékéről ezen a héten dönt a futballszövetség, de az ügyben a rendőrség is kihallgatta.

A rimaszombatiak Poprádon sima, 6:1-es vereséget szenvedtek, ezt szurkolóik már nem láthatták, mert még a meccs előtt kiutasították őket a stadionból. „Nem is igazán figyeltem, mi történik a lelátókon, mert az előttünk álló meccsre összpontosítottam. Volt egy kis szurkolótáborunk, de őket még a kezdőrúgás előtt kizavarták a stadionból. Hallottam, amint a kerítésen túlról azt skandálják, szégyen, szégyen” – mondta lapunknak Csányi Csaba, a rimaszombatiak vezetőedzője.

Úgy tudjuk, a vendégcsapatot rimaszombati és turócszentmártoni drukkerek kísérték el a poprádi NTC-be (a Martin egy rövid ideig a rimaszombatiak B csapataként is működött a múltban).

Információink szerint Vargic egy táskát csempészett be a szurkolóknak, de a kamerafelvételeken látszik, ahogy megpróbálja eldugni. A melegítőjén szereplő mezszámról könnyű volt azonosítani.

„Elhatárolódunk ettől a dologtól, Mango nagy butaságot csinált. Nagyon rossz fényt vet ez ránk. Sajnálom, hogy így alakult, mert keményen végigcsinálta a téli felkészülést, egész tavasszal hajtott, meghatározó embernek számított” – hangsúlyozta Csányi.

Domik Attila sportigazgató is elítéli a futballista tettét. „Mango nagyot hibázott. Rendkívül bánt, hogy egyetlen játékos butasága az egész klubot rossz színben tünteti fel. Megvárjuk, mekkora büntetést szab ki rá a szövetség fegyelmi bizottsága, és mi is lépni fogunk” – mondta lapunknak Domik, hozzátéve, hogy Vargic ügyét a rendőrség is vizsgálja.

Értesüléseink szerint nem ez az első eset, hogy a szurkolók a klubokon vagy más akkreditált személyeken keresztül próbálnak meg pirotechnikai eszközöket csempészni a stadionokba. A DAC–Slovan mérkőzés előtt állítólag egy akkreditált személy vitte be a vendégdrukkerek által használt petárdák egy részét a stadionba. (bt)

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Igor Matovič Boris Kollár

Matovič szerint elképzelhető, hogy a Sme rodina nélkül kormányozzanak tovább

Boris Kollár

Kollár válaszolt Matovičnak: Ha így határoznak, mi tiszteletben tartjuk

Maroš Žilinka

FELMÉRÉS: Žilinka, Lipšic és Mikulec – kiben bíznak a legtöbben?

Van megoldás: a közösségi média szétválasztása

Van megoldás: a közösségi média szétválasztása

01

Gubis Éva: Posledná jazda

Afganisztán k

A tálibok több segélyt kértek a nemzetközi közösségtől

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.