Pereskednének a holland fociklubok

focilabda

A befejezettnek nyilvánított holland labdarúgó-bajnokságban több klub is elégedetlen a döntéssel. A már szintén befejezettnek nyilvánított belga bajnokság viszont újraindulhat. 

Utrechti felháborodás

Nem ítélték oda a bajnoki címet a befejezettnek nyilvánított holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság győztesének, az Ajaxnak, valamint nem hirdettek kiesőket és feljutókat sem. A Bajnokok Ligájában a tabella éllovasa, az Ajax, valamint a második helyezett Alkmaar, míg az Európa-ligában a Feyenoord (3.), az Eindhoven (4.) és a Willem II (5.) képviselheti a hollandokat. 

Az FC Utrecht a bajnokság félbeszakításakor a tabella hatodik helyén állt, három ponttal lemaradva és egy mérkőzéssel kevesebbet játszva, mint az ötödik Willem II Tilburg. Ráadásul a Holland Kupa döntőjébe is bejutott a csapat, így ott is biztosíthatta volna helyét az Európa-ligában. „Ez a labdarúgás fekete napja. A szövetség döntése nem átlátható és nem objektívˮ – fogalmazott Thijs van Es, az Utrecht klubelnöke. A holland szövetség kompenzációt ígért a klub számára.

A holland másodosztályt négypontos előnnyel vezető, a 3. helyezett (már nem feljutó) Volendammal szemben 11 pontnyi előnyt felépítő Cambuur szerint méltatlan a kialakult helyzet. A csapat a döntés értelmében jövőre is a másodosztályban kénytelen szerepelni. Ard de Graaf, a Cambuur elnöke elárulta, jogi lépéseket fontolgatnak. Hiába ugyanis a szövetség által felajánlott kompenzáció, az még az első és másodosztály közti tévés jogdíjak különbségét sem állja, az egyéb bevételekről nem is beszélve. „A holland sport szégyene, ami történt” – fakadt ki a csapat vezetőedzője, Henk de Jong.

Fordulat a belgáknál?

A belga hivatásos liga szervezetei ma, kétszeri halasztás után videókonferencia keretében találkoznak újra azt követően, hogy április 2-án befejezettnek nyilvánították a bajnokságot, és kihirdették a Club Brugge bajnoki címét. Egy kiskapu azonban nyitva maradt, miszerint ezt a döntést még jóvá kell hagynia a felső két osztály 24 csapatának. Emiatt van még arra esély, hogy mégsem lesz jogerős a lezárásra vonatkozó határozat, hanem az érintettek – elsősorban pénzügyi szempontokat figyelembe véve – dönthetnek úgy is, hogy inkább folytatják a pontvadászatot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?