Patasi Oszkár és Mezei Tibor újabb diadala

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSNagymegyer/Kazincbarcika. Legutóbbi nemzetközi versenyükön, a magyarországi Kazincbarcikán rendezett kontinensbajnokságon is a hagyományoknak megfelelően remekeltek a nagymegyeri veterán súlyemelők.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Nagymegyer/Kazincbarcika. Legutóbbi nemzetközi versenyükön, a magyarországi Kazincbarcikán rendezett kontinensbajnokságon is a hagyományoknak megfelelően remekeltek a nagymegyeri veterán súlyemelők. Szlovákia színeiben öt nagymegyeri vasgyúró állt csatasorba a viadalon, közülük négyen érmes helyezést produkáltak. Tegyük hozzá: mind a négy érmüket az ötven év feletti korcsoportban gyűjtötték be. Patasi Oszkár (a 94 kg-os súlycsoportban) és Mezei Tibor (105 kg) aranyéremmel gyarapította gyűjteményét, Juhász László (69 kg) a második helyen végzett, Megály János (77 kg) pedig a dobogó legalsó fokára került súlycsoportjában. A negyvenöt év felettiek mezőnyében versenyző Szabó Ferenc (+105 kg) is az éremesélyesek közé tartozott, de szakításban nem tudott megbirkózni a 106 kg-os alapsúllyal, mivel első gyakorlata közben megrántotta a vállát. Sérülése miatt kénytelen volt feladni a versenyt. „Az Európa- és világbajnokságokról rendszeresen szállítjuk az érmeket, nem volt ez másképp a kazincbarcikai Masters Európa-bajnokságon sem” – mondta nagy elégedettséggel az elért eredményekről Lénárt Rudolf, a nagymegyeri veterán súlyemelők megbízott csapatvezetője. A felkészülést két kivételtől eltekintve mindenki egyénileg végezte, csak Juhász és Megály edzéseit irányította Buzgó Lajos vezetőedző, klubelnök, amiért hálás is a két veterán súlyemelő. Patasi fél évet gyakorolt az Eb-re, előbb a helyi TS Gym termében edzett, majd a verseny előtti utolsó hat hétben a súlyemelőklub csarnokában tréningezett. Egyébként az utóbbi időszakban Patasi és Szabó már csak az országos egyéni bajnokságon, valamint a világversenyeken áll rendszeresen a tárcsák mögé. (kz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?