Patasi ezüstérmet szerzett a montreali világbajnokságon

Patasi Oszkár
Montreal/Nagymegyer |

Tekintélyes gyűjteményét idén Montrealban vb-ezüstéremmel gyarapította Patasi Oszkár, a nagymegyeri veterán súlyemelő.
 

Barcelona után 2019-ben az egyik korábbi nyári olimpiai játékok helyszínén rendezték meg az egykori kiválóságok világbajnokságát, melyen Szlovákiát egyedüli versenyzőként Patasi Oszkár képviselte. 
A 2016-os németországi világbajnokságot követően az IWF Masters bizottsága a túljelentkezés elkerülése érdekében új regisztrációs rendszert vezetett be. Megemelték a teljesítendő limiteket, bevezették az előregisztrációt, nyolcszáz versenyzőben maximálták az indulók létszámát. Idén csupán 690 (373 férfi és 317 nő) tárcsanyűvő küzdött az érmekért.


Visszakanyarodva az előzményekhez, az egykori sokszoros szlovák és csehszlovák bajnok 2015-ben az összes versenyét – országos bajnokság, Európa- és világbajnokság, Európai Játékok – megnyerte. 
„Mivel a kontinensbajnokságon elért eredményem 390 pontot ért, eltökéltem, hogy a folytatásban megpróbálom elérni a 400 pontot. Ez nálunk álomhatárt, belépőt jelent a Masters súlyemelők elit klubjába. Kitűzött célomat tavaly Barcelonában teljesítettem. Beléptem a 400-asok Elit Klubjába. Pályafutásom legnagyobb versenyén 107 kg-ot szakítottam, 134 kilót löktem, a produkcióm 401,7 pontot ért. Tavaly augusztus óta könnyebb edzéseket abszolváltam, logikus, hogy idei produkcióm jóval gyengébbre sikeredett” – ecsetelte lapunknak az előzményeket a dél-szlovákiai sportoló, aki az 55–59 éves korcsoport 96 kg-os súlycsoportjában állt csatasorba. Szakításban 95 kg-ot, lökésben pedig 115 kg-ot teljesített, ezüstéremmel gyarapította kollekcióját.


Montrealban egy keserű szájízt hagyó esettel is szembesült. „Kanadai ellenfelemet szakításban két kilóval megelőztem, lökésben mindketten 120 kg-ot teljesítettünk. A versenybírók az én gyakorlatomat 2:1 arányban érvényesnek találták, majd a zsűri néhány másodperc múlva érvénytelenítette. A viadalt követően többször is megnéztem az ominózus gyakorlatot, döntésükre magyarázatot nem találtam. Húsz éve versenyzek a Masters kategóriában, technikai hiányosság okán eddig még nem rövidítettek meg. Csak az ellenfeleket kellett legyőznöm, a versenybírák igazságtalanságát első ízben tapasztaltam meg” – kommentálta a kellemetlen közjátékot a csallóközi kiválóság, aki már a folytatást tervezgeti. „2020-ban a galgóci országos bajnokságon, a hollandiai kontinensviadalon és a németországi világbajnokságon egyaránt dobogós helyen szeretnék végezni” – nyilatkozta a jövőt illetően a hatszoros kontinensbajnok, négyszeres világbajnok Patasi Oszkár.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?