„Overdose-nak elment a kedve az élettől”

<p>Budinszki Barbara munkalovasként éveken át napi kontaktusban volt Overdose-zal, július elején azonban felmondott, mert nem értett a felkészítési módszerekkel. A baden-badeni Aranyostoron történtek nem lepték meg, szerinte a magyar csodalónál most telt be a pohár.</p>

Overdose Baden-Badenben nyolc percen keresztül nem volt hajlandó beállni a startgépbe, s végül csak a hetedik lett. Mi lehetett ennek az oka?

Amit a gépnél művelt, az az elmúlt két-három hónapnak az eredménye. A tréningben sok hibát elkövettek, Overdose-nak elment a kedve az élettől. Többek között azért nem vagyok már a lóval, mert amikor hazajöttünk Németországból, átkerült egy másik tréningbe, másik csapatba, s nem értettem egyet azzal, amit csináltak vele. Próbáltam változtatni, segíteni, megbeszélni, nem jutottunk dűlőre, és akkor döntöttem úgy, hogy én ehhez nem asszisztálok.

Mikor történt ez pontosan? Hiszen nyíltan sehol nem lett kimondva, hogy már nem ön Overdose munkalovasa.

Szerintem nem merték ezt felvállalni. Július első hetében mondtam fel, emlékszem, egy keddi nap volt. Azóta nem dolgozom a lóval, látni látom időnként, mert továbbra is a telepen dolgozom, csak másik istállónál, más lovakkal. Láttam, hogy jelentkeznek a problémák, hogy nem akar kimenni a pályára dolgozni, nem olyan a hozzáállása, mint azelőtt. Ez azért van, mert más szisztémával foglalkoznak vele, mint régen, és ez a lónak nem tetszik. Ezért nem akar kimenni a pályára, nincs kedve semmihez. Ezek után, rossz felkészítéssel versenyezni se lesz kedve.

Baden-Badenben is ezért volt kezelhetetlen?

Számomra csak idő kérdése volt, mikor bukik ez ki a lóból. Tavaly, amikor az angliai rehabilitációja során úsztatni akarták, ő pedig nem akart, egy az egyben ugyanezt művelte a medence előtt. Azelőtt sosem ágaskodott, mondtam is annak idején, hogy ha majd esetleg egyszer életében nem akar versenyezni, nagy sanszot látok rá, hogy elő fogja adni ezt a magánszámot. Úgy látom, most jött el az a pillanat, amikor a lónál is betelt a pohár.

Önt ezek szerint nem lepték meg a történtek?

Nem. Még mielőtt feltették a lószállítóra, megmondtam, nem szabad kivinni, mert nem lesz benne az első ötben. A magyarországi futásának a formája nekem teljesen mást mond, mint egy laikusnak. Ismerem a lovakat, tudom, milyen képességű ellenfelekkel futott együtt. Láttam, hogyan nyert, milyen stílusban, milyen volt a kondíciója, a kedve. Tudom, hogyan viselkedett Alagon a verseny után, azt sem tudta, hogy feküdjön, hogy pihenjen. Én máshogy értelmezem Overdose jeleit, mint a tulajdonos vagy a mostani trénere. Ha egy ló ugrál, szerintük az azt jelzi, hogy friss. De Overdose-nál ez azt jelenti: „Idegbeteg vagyok”. Ha a ló ugrott kettőt, ők úgy értelmezték, hogy futni akar, én meg úgy, hogy nem. Nem vitáztunk mi ezen, csak próbáltam tudtukra adni, hogy nem értünk egyet, de hát végül az történik, amit az idomár meg a tulajdonos akar, én csak lovas vagyok.

A teljes interjú szombati nyomtatott kiadásunkban olvasható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?