Otthonukban ijesztettek rá a Békákra

Brünn. „Sörrel nem lehet leülni a nézőtérre. Euroliga-mérkőzésen ez tilos” – figyelmeztette szigorú tekintettel az egyik jegyszedő azokat a hölgyeket, akik csapolt Gambrinus-sörrel indultak a lelátó felé. Frappánsabban nem is kezdődhetett volna a csehszlovák kosárlabda-nosztalgia, a Brno–Kosit Košice összecsapás.

Brünn. „Sörrel nem lehet leülni a nézőtérre. Euroliga-mérkőzésen ez tilos” – figyelmeztette szigorú tekintettel az egyik jegyszedő azokat a hölgyeket, akik csapolt Gambrinus-sörrel indultak a lelátó felé. Frappánsabban nem is kezdődhetett volna a csehszlovák kosárlabda-nosztalgia, a Brno–Kosit Košice összecsapás.

Sokáig bizony azt hittük, hogy a cseh csajok előre ittak a medve bőrére. A szlovák rangelső KOSIT 2013 ugyanis folyamatosan ott lihegett a nála sokkal esélyesebb, Euroliga-győzteseket és Európa-bajnokokat is felvonultató Gambrinus SIKA nyakában. Mi több, a harmadik negyed utolsó percében is Vladimír Karnay védenceinél volt az előny (62:61), de elég volt tíz másodpercnyi rövidzárlat, s a 198 centis brünni Petra Kulichová két duplájával el is dőlt a mérkőzés. Az utolsó játékrészben ugyanis teljes csődöt mondott a kassai gépezet.

„Nagy kár, hogy a végét elrontottuk. Az ellenfél fejben sokkal jobban bírta az utolsó perceket” – sajnálkozott Ivana Jalčová, a kassaiak egyik legjobbja. Megfejthetetlen, hogy Alena Kováčová, a brünni Békák egykori játékosa, mit keres a Kosit alapötösében. A 29 éves játékos leginkább mellbőségével és testsúlyával (98 kg) tűnik ki az utóbbi időben. Játékban szinte semmi plusszal nem szolgált.

Pedig szlovák szempontból minden álomszerűen kezdődött. A Dexia Namur elleni hős, Luisa Michulková négy pontjával indult a derbi, ami önbizalmat adott az idény kezdete előtt még lesajnált kassaiaknak. A Ružnička sportcsarnokban sokáig síri csend honolt, hangulatról is csak a nyolcadik perctől kezdve beszélhetünk, amikor először vezettek a hazaiak (18:16). A nem mindennapi izgalmakat az is alátámasztja, hogy tizenkétszer(!) változott az éppen győzelemre álló csapat kiléte.

„Ilyen élvezetes mérkőzésekre akar járni a szurkoló. Nagyon felszívták magukat a kassaiak” – értékelte kérésünkre a látottakat Bodrogváry Iván, a találkozó FIBA-ellenőre. A Békáknak becézett együttes rutinos játékosainak (Zuzana Žirková és Béres Tímea) egybehangzó véleménye szerint: „Az döntött, hogy nálunk tíz, közel azonos képességű játékos alkotja a kollektívát.” Még szerencse, hogy a C csoport listavezetőjének példája nem jellemző az Euroliga egész mezőnyre. A kassaiak teljesítménye ugyanis meccsről-meccsre javul…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?