Ötödször a Csallóközben

A várakozásnak megfelelően Szikora György lett a II. labdarúgóligában bukdácsoló DAC csapatának vezetőedzője (Ladislav Hudectől vette át a stafétabotot). A klubvezetőség pénteki döntése értelmében egyelőre egyedül irányítja a sárga-kékeket.

Sánta Imre, a DAC klubelnöke (balra) ötödször szavazott bizalmat Szikora György edzőnek.Somogyi Tibor felvétele Már júliusban azt beszélték, visszatérsz a csallóközi városba, aztán mégis maradtál Érsekújvárott. Miért?

Egy évvel ezelőtt kerültem a Nyitra-parti városba, az FKM akkor sereghajtó volt a III. ligában. Végül feltornásztuk magunkat a harmadik helyre. Sikerült összehozni egy ütőképes, hajtós csapatot, amely közönségszórakoztató focit játszott hazai pályán és idegenben egyaránt. ĺgéretet kaptam, hogy az új szezonban is minden marad a régiben, egy játékos sem távozik; s abban bíztam, a tavasszal remeklő gárdával megpróbálunk még jobb eredményt elérni. Aztán egyik napról a másikra változott a helyzet, a hátam mögött eladták a fél csapatot. Csúnyán átvertek, és becsaptak, teljesen szétesett az együttes, fogalmam sincs, mit akar a klubvezetőség.

Haragszol valakire?

Nem, ugyanis a szlovák labdarúgásban minden megtörténhet. De azért szólhattak volna az idény előtt, hogy mik a terveik, mert akkor korábban távoztam volna Újvárból. A játékosokkal semmi különösebb problémám sem volt, szombaton, a Jaslovské Bohunice elleni, hazai 2:1-es győzelem után elbúcsúztam tőlük, a polgármester megköszönte egyéves munkámat, és ami a legszomorúbb, a vezetők rám se néztek. És ez önmagáért beszél...

Örültél a DAC ajánlatának?

Igen, én mindig szívesen megyek Dunaszerdahelyre, itt értem el edzői pályafutásom legnagyobb sikerét. Sosem felejtem el, amikor a kilencvenes évek elején a bajnoki címért játszottunk, s valódi fociőrület volt a városban. Végül negyedikek lettünk, mindenki minket ünnepelt. Megint azon fáradozom, hogy jó futball legyen Dunaszerdahelyen, és zsúfolásig megteljenek a lelátók.

Most ötödször irányítod a sárga-kékeket, akik bizony elmaradnak a várakozástól a II. ligában. Mennyire ismered a csallóközi együttest?

Legutóbb, amikor itt voltam, a bennmaradásért harcoltunk az élvonalban. Azóta sokat változott a helyzet. Távozásom után is figyelemmel kísértem a DAC eredményeit. Most úgy tűnik, mélyponton van a csapat. Szerintem nem elképzelhetetlen az 5–6. hely megszerzése. Feltétlenül erősítések után kell néznünk, mivel csak két csatárral rendelkezünk. Különben öt futballistát nagyon jól ismerek, korábban már edzettem őket.

Jól sikerült a bemutatkozásod, hiszen a pénteki, trencséni előkészületi mérkőzésen 3:3-at játszottatok az Ozeta Dukla ellen.

Nagyon rosszul kezdtünk, a hazaiak 3:0-ra is vezettek; a szünetben azonban átrendeztem az egyes formációkat, és sikerült egyenlítenünk. A második félidei teljesítmény derűlátásra ad okot. Az viszont bosszant, hogy a korábbi tréner szóba sem állt velem, pedig egy-két dologra kíváncsi lettem volna, már ami a játékosokat illeti.

Szombaton a Devín otthonában szerepel a DAC. Milyen eredménnyel lennél elégedett?

Elsősorban javuló játékot várok védenceimtől, és ha sikerül megismételni a Trencsénben nyújtott második félidei teljesítményünket, egészen biztosan, nem lesz baj. Feltétlenül a pontszerzés reményében utazunk a pozsonyhidegkúti ŠKP-stadionba.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?