Óriási pofont kapott a Slovan Prágában a Spartától

Prága |

<p>Megsemmisítő, 4:0-s&nbsp; vereséget szenvedett a Slovan a prágai Sparta otthonában a labdarúgó Európa Liga csoportkörének 4. fordulójában. Szurkolói rendbontás nem volt, a vendégdrukkerek a saját játékosaikat és klubvezetésüket szidták.</p>

A pozsonyiakat irányító Jozef Chovanec négy helyen változtatott a két héttel ezelőtti kezdőcsapatán, s eleinte úgy tűnt, ez be is jöhet neki. A mérkőzés első helyzete az égszínkékek előtt adódott, az aktív Peltier keverte meg kissé a Sparta védelmét. Az első félidő feléig kiegyenlített volt a játék, ám aztán a prágaiak  három perc alatt megmutatták, ki az úr a háznál: a 29. percben David Lafata egy erőszakos védővel a nyakán is a hálóba talált - 1:0, három perccel később pedig Krejčí kapott jó passzt a védők mögé,  és ezt ki is használta -2:0.  Tombolt a Letná, pedig nem is volt telt ház. A találkozót az UEFA a legkockázatosabb mérkőzések közé sorolta, de ezúttal nem volt rendbontás, petárdák sem repültek a pályára. A Slovan szektorában az első félidőben ki volt téve a régóta "megoldatlan" Devínsky masaker-transzparens, de a szünet után lekerült. 
A második játékrészben is a hazaiak irányították a játékot, a 68. percben egy szép akció végén Lafata az égbe bombázott. A vendégdrukkerek nem is titkolták elégedetlenségüket: "Ezt nem lehet nézni" - skandálták először, majd fokozták: "ŠĶ Slovan - ku.... a vezetősége". Az utolsó 17 percre beállt az amerikai gyógykezeleséről ezen a héten hazaérkezett Róbert Vittek is, de ő is csak tehetetlenül nézte, amint Costa a 75. percben megszerzi a Sparta harmadik gólját -3:0. Az égszínkék szurkolók újabb nótába kezdtek: "Ezek a focisták a Slovan szégyene". A hazai ultrák egy kicsit Ria, ria Hungáriáztak, majd a kassai VSS-t éltették. Aztán már David Lafatát ünnepelték, a válogatott csatár ugyanis egy védelmi hiba után a 84. percben is betalált - 4:0. A Sparta csapatkapitányának ez volt az ötödik gólja az idei EL-sorozatban.
Négy forduló után a Slovan továbbra is tökutolsó a csoportjában, pont és rúgott gól nélkül, 0:14-es gólkülönbséggel. Sparta Praha-Slovan Bratislava 4:0 (2:0)
Góllövők: Lafata (29., 84.), Krejčí (32.), Costa (75.).
Játékvezető: Eszkov (orosz), 13875 néző.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?