Olimpia 2016 - Spanyolországban Rio megerősödését érzékelik

Madrid |

<p>Bár a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerdán közzétett jelentése nem rangsorolja a 2016-os nyári játékokért versenyben lévő négy város pályázati anyagát, azért Spanyolországban úgy vélik, jelenleg Rio de Janeiro áll a legjobban, Madrid pedig az utolsó.</p>

Az El País értékelése szerint "a NOB szigorúan megfeddte Madridot", miközben "Rio lépéselőnybe került". A katalán La Vanguardia "madridi kijózanodásról" ír, egyúttal Tokió és Rio de Janeiro előnyét olvassa ki az elemzésből.
    Ugyancsak a brazil nagyváros pályázatának támogatottságát érzékeli a Marca című sportnapilap, miként a másik jelentős sportújság, az As is, amely szerint a NOB Rióval szemben a "legnagyvonalúbb" az értékelésében.
    Az olimpiai bizottság Madrid esetében a szervezeti struktúrát, illetve a pályázat bemutatását bírálta, emellett pedig szóvá tette azt is, hogy az érvényben lévő doppingellenes törvények nincsenek az elvárt színvonalon.
    "Botütés a NOB-tól a madridi pályázatra" - összegez az El Mundo, amely ugyancsak Rió előnyét érzékeli.
    Maga a NOB-jelentés azt említi, hogy Tokió, Rio de Janeiro, Chicago és Madrid között éles lesz a rivalizálás, és jelenleg nincs kimondott éllovas.
    Madrid mellett a további pályázókat is érték bírálatok: Chicagóban pénzügyi garanciákat hiányoltak, Tokióban a helyi támogatottság nem olyan magas, mint az ellenfeleknél, Rióban pedig a szálláslehetőségekkel és egyéb városi beruházásokkal akad gond.
    A NOB friss értékelő jelentése technikai kritériumokon - milyenek a versenyszínhelyek, a költségvetés, a közlekedés és a lakossági támogatottság - alapul. A bizottság mindig hangsúlyozza, hogy sohasem rangsorolja vagy osztályozza a jelentkező városokat.
    A NOB október 2-án, Koppenhágában dönt a helyszínről.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?