Okosat nem tudnak mondani

<p>A magyar élvonal 28. fordulójában a futballisták helyett ismét az edzők sziporkáztak.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Az e heti magyar bajnoki összefoglalónkat kezdjük a pénteki játéknappal. Mindkét pénteki meccs 2:1-es végeredménnyel zárult, úgy, hogy a szünetben még a későbbi győztes volt hátrányban. A Haladás a Pápát verte 2:1-re, a Debrecennek pedig Pakson sikerült fordítania. A szombathelyi bravúrhoz kellett a pápai Dlusztus Imre, aki előbb szerzett egy öngólt, majd kapott egy piros lapot és összehozott egy büntetőt a Haladásnak. A Paks–Debrecen meccs is egy hajrában szerzett góllal dőlt el, és itt hallhattuk a hétvége egyik legkomolyabb edzői értékelését is. „Szokás szerint, amikor nem rúgunk, akkor kapunk gólt” – mondta talányosan a lefújás után a Paks trénere, az egykor még a Fradi kispadjára követelt szerb futballzseni, Tomiszlav Szivics.

Ha esetleg egy bajnokit sem láttunk volna szombaton, akkor az edzői értékelések alapján hamar képet kaphatunk a játéknap találkozóinak színvonaláról. Az örökrangadót ezúttal Győrben rendezték, ahol az albérletes Fradi 2:0-ra győzött az MTK ellen. „Természetesen nem az volt a taktikai elképzelés, amit láttunk. Az 5-6-10 méteres passzaink rosszak voltak, elvesztettük a labdákat, sokszor nem is akkor, amikor az ellenfél játékosa ott volt, hanem amikor üresen álltunk” – monologizált Garami József a tévében. Riasztó szavak, amelyeknél csak az MTK lélektelen játéka volt riasztóbb. A Fradi az utolsó szalmaszálba kapaszkodik. Az Európa Ligában a Videoton és a Debrecen mellett még egy csapatnak van esélye az indulásra. Két fordulóval a zárás előtt erre még mindig az MTK-nak van a legnagyobb sansza (48 pont), a Fradi és a Honvéd 45-45 pontos (igaz, a kispestiek lapzárta után játszották le soros bajnokijukat a már bajnok Győrrel szemben).

Ami a többi mérkőzést illeti; az Eger–Újpest meccsen (1:2) a hazaiaknál az utánpótlás-szakágvezető ült a kispadon. „Lassítanunk kellett a játékot, hiszen ha belemegyünk egy komoly futómennyiségbe, biztosan hamar kipurcantunk volna” – Horváth Tamás így értékelte játékosainak heroikus sportteljesítményét. A Pécs 1:0-ra kikapott a kiesés elől kétségbeesetten menekülő Siófoktól, Lőrincz Emil (PMFC) nem is volt hajlandó kommentálni hetek óta botrányos teljesítményt nyújtó játékosait. A legőszintébb mégis Prukner László (Kaposvár) volt, aki a Videoton elleni 2:1-es vereség után értékelt. „Okosat nem tudok mondani” – jelentette ki az edző. Dicséretes önkritika.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?