Ódor Éva még versenyben

Budapest. Póta Georgina kikapott a bronzmérkőzésen az asztaliteniszezők Budapesten rendezett olimpiai világselejtezőjén, így a magyar női csapat nem kvalifikálta magát a pekingi játékokra.

Budapest. Póta Georgina kikapott a bronzmérkőzésen az asztaliteniszezők Budapesten rendezett olimpiai világselejtezőjén, így a magyar női csapat nem kvalifikálta magát a pekingi játékokra. A 23 éves játékos a spanyol–kínai Csen Janfej ellen lépett asztalhoz utolsó meccsén, és egy szettet nyert ugyan, de a végső győzelemre esélye sem volt, így a 4. helyen zárt, a csapatkvalifikációhoz pedig az első háromban kellett volna végeznie. A Körcsarnokban rendezett viadal az utolsó alkalmat kínálta az olimpiai kvóta megszerzésére, a magyarok – hivatalosan – eddig egy pekingi indulási joggal rendelkeznek, ez Tóth Krisztináé. A torna nemenkénti első három helyezettje harcolta ki biztosan az ötkarikás kvótát, a többi helyről a csapatok összeállítása után döntenek. Póta és a 12. pozíciót megszerző Lovas Petra várhatóan kap egyéni kvótát, így az a furcsa helyzet áll majd elő, hogy egyéniben három magyar női játékos is ott lesz Pekingben, az általuk alkotott, Európa-bajnok, világbajnoki ötödik gárda azonban sajnálatos módon nem szerepelhet a játékokon. A férfiaknál Jakab János bravúrosan menetelve a 10. helyen zárta a budapesti viadalt, így minden valószínűség szerint ő is utazhat az olimpiára, ahol 1996 óta először lehet majd magyar férfi asztaliteniszező.

A komáromi Ódor Éva továbbra is versenyben van. A kvalifikáció 3. felvonásában 4:0-ára verte a cseh Iveta Vacenovskát, majd az 1–16. helyért háromszor is kikapott, végül a 15. helyért 4:1-re legyőzte a cseh Dana Hadačovát, s az előrejelzések szerint olimpiai kvótát kellene szereznie. (mti, sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?