Nyert meccset bukott el a Vasas

A pozsonyi Slovan, a trencséni AS, a Ferencváros és a Videoton győzött, a rózsahegyi MFK, valamint a Vasas vereséget szenvedett a labdarúgó Európa Liga-selejtező 1. fordulójának első mérkőzésein.Hološko, a nyerőemberMagabiztosan 4:1-re nyert a pozsonyi Slovan a Pjunik Jereván otthonában.

A pozsonyi Slovan, a trencséni AS, a Ferencváros és a Videoton győzött, a rózsahegyi MFK, valamint a Vasas vereséget szenvedett a labdarúgó Európa Liga-selejtező 1. fordulójának első mérkőzésein.

Hološko, a nyerőember

Magabiztosan 4:1-re nyert a pozsonyi Slovan a Pjunik Jereván otthonában. Az égszínkékeket az sem zavarta meg, hogy az örmények tizenegyesből korán vezetést szereztek. „Örülök, hogy a vártnál simábban nyertünk, és két góllal járultam hozzá a sikerhez. Egyébként ezek voltak az első találataim szlovák klub színeiben. Remélem, a visszavágón is eredményes leszek” – szögezte le a 33 éves Filip Hološko, aki az FC Sydneytől került a Slovanba. „Elégedett vagyok az eredménnyel, hiszen csak a felkészülés középén tartunk, és sérülés miatt több kulcsemberünk hiányzott” – mondta Ivan Vukomanovics, a pozsonyiak trénere a klub honlapjának.

Ševela elégedett

Gyenge kezdés után a trencséniek odahaza 5:1-re lelépték a grúz Torpedo Kutaiszit, s nagy lépést tettek a továbbjutás felé. „Az első huszonöt percben sok hibával futballoztunk, a vendégek megérdemelten szerezték meg a vezetést. Szerencsére később belelendültünk, s a szünetig fordítani tudtunk. Dicséret illeti a védenceimet, hogy végig küzdöttek, és a hajrában még két gólt lőttek” – nyilatkozta Martin Ševela, a trencséniek szakvezetője a Dajto tv-nek. A hazaiak ötödik gólját a 20 esztendős grúz Giorgi Beridze lőtte, akit a Gent egy évre kölcsönadott az AS-nek.

Kirúgták az újvidéki edzőt

Rosszul indult az európai kupaporondra tizenegy év után visszatérő rózsahegyiek számára a Vojvodina elleni idegenbeli meccs. Húsz perc után 2:0-ra vezettek az újvidékiek, emellett sok helyzetet kihagytak. A 81. percben Daniel találata hozta vissza az esélyt az MFK számára, a 2:1-es vereség azt jelenti, hogy odahaza az 1:0-s győzelem is elég a továbbjutáshoz. „A találkozó elejétől bátortalanul fociztunk, még szerencse, hogy a hajrában sikerült szépítenem” – mondta az STV-nek a 25 éves Erik Daniel. Az újvidéki klubelnök a meccs után annyira fel volt háborodva, hogy azonnal menesztette Radoslav Batak vezetőedzőt, akinek ez volt az első és egyben az utolsó tétmérkőzése a Vojvodinánál.

Dibusz jól jósolt

„Egy 2:0-s győzelem nem töltene el senkit sem csalódottsággal” – nyilatkozta a Jelgava elleni mérkőzést megelőzően Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa. A Fradi hálóőréből a jós beszélt, a zöld-fehérek az agilis Varga Roland két góljával 2:0-ra verték a meglehetősen gyenge teljesítményt bemutató lett gárdát. „Kár, hogy az első fél óra után kicsit visszavettünk a tempóból. Amikor látjuk, hogy az ellenfél hátrányban sem tud magasabb szintre kapcsolni, tartani kell a tempót, és még több gyilkos ösztönre van szükség” – értékelt Thomas Doll, az FTC trénere.

Oenning nyomoz

A Vasas gólzáporos (zárt kapus) mérkőzésen kapott ki a Beitar Jerusalem vendégeként – úgy, hogy a 88. percben még 3:1-re vezetett. Michael Oenning, az angyalföldiek trénere is csak kereste a szavakat a meccs után: „Elképesztően csalódott vagyok. Öt perc alatt kaptunk három gólt, ez elfogadhatatlan. Pedig mi voltunk lélektani előnyben, hátrányból fordítottunk. Még nem éltem át ilyen szituációt... Lehet, hogy az előnyünk tudatában vissza kellett volna állnunk, de hibáztunk, mert akkor is támadtunk. Higgadtabban le kell ülnöm, meg kell néznem a mérkőzést, ki kell derítenem, mi történt.”

Nyögvenyelős siker

Meglepetés volt születőben Felcsúton is, ahol a Videoton a máltai Balzant fogadta. A székesfehérváriak a 73. percig nem igazán tudtak mit kezdeni nem túl acélos ellenfelükkel, de Scsepovics kihagyta a megítélt büntetőt. A szerb légiós pár perccel később akcióból jóvátette a hibáját (ez volt a Vidi 150. gólja nemzetközi kupában), majd a ráadás végén Lazovics alakította ki az elfogadható 2:0-s végeredményt. „Azt nem mondom, hogy ez egy remek eredmény, inkább úgy fogalmaznék, hogy rendben van” – jegyezte meg a Videoton kispadján debütáló Marko Nikolics edző.

A visszavágók zömét csütörtökön rendezik – a Videoton kedden játszik. (sz. z., ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?