Női kézilabda: Magyarország-Németország 25-24

Peking |

<p>A magyar női kézilabda-válogatott remek hajrával 25-24-re legyőzte Németországot a pekingi olimpia csoportmérkőzéseinek 3. fordulójában. Eredmény: B csoport, 3. forduló: Magyarország-Németország 25-24 (12-14) ; Peking, 1000 néző. A magyarok következő ellenfele a világbajnok Oroszország lesz pénteken. A csoport élén a Koreai Köztársaság áll 5 ponttal (90-72), a 2. Oroszország 5 ponttal (85-72), a 3. Magyarország 5 ponttal (83-76), a 4. Németország 2 ponttal, az 5. Brazília 1 ponttal, a csoport utolsó helyén pedig Svédország áll pont nélkül.</p>

Tóth Tímea bombagólja adta meg az alaphangot, majd az egyenlítő találatot követően Vérten volt eredményes. Görbicz emberhátrányból is betalált, csakhogy az egy-egy vereségnél, illetve győzelemnél tartó németeknek mindenre volt válaszuk. Az ellenfél 4-3-as vezetésénél percekre megmerevedtek az álláspontok - Pálinger remekül védett -, de egyenlítés helyett ismét Krause "köszönt be". Görbicz büntetője újra csak a szépítéshez volt elég (5-6), majd Melbeck bevágta második, Krause pedig harmadik gólját. A 18. percben már 10-5 állt az eredményjelzőn, ekkor Hajdu János időt kért. A várt fordulat be is következett: sorozatban öt magyar találattal sikerült utolérni a riválist. Egy újabb rövidzárlat miatt azonban a félidőben 12-14 volt az állás.
Szünet után a tarthatatlan Krause jóvoltából ismét öt gólra nőtt a különbség, az első magyar találatra hat percet kellett várni. A szélvészgyors németek rendre leindították a magyar együttest, amely csak másodpercekre tudott faragni a hátrányán. A játékrész derekán aztán megtört a jég, a remek formában játszó Görbicz vezérletével - no meg néhány szép Pálinger-hárítással - a 48. percben már csak 22-21 volt "oda". Az újabb egyenlítés Bódi révén jött össze (23-23), majd mindkét oldalon egy-egy kihagyott hetes jelezte a feszültséget. Görbicz, Tóth, majd Bódi találta el a kapufát, de a hőn áhított vezetés csak az utolsó percben, Görbicz büntetőjével valósult meg (25-24). A hajrában Tomorit kiállították, de az ellenfél két támadást is elhibázott, így a Hajdu-gárda begyűjtötte második diadalát is Pekingben. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?