NHL - Brian Gionta bejelentette visszavonulását

Brian Gionta
Buffalo |

Bejelentette visszavonulását Brian Gionta, aki 16 szezont játszott az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), s a Montreal Canadiens és a Buffalo Sabres csapatkapitánya is volt.

A 39 éves játékos 1998-ban került az NHL-be, a New Jersey Devils a draft 82. helyén választotta ki. Egészen a 2008/09-es idény végéig erősítette a csapatot, amellyel 2003-ban elhódította a Stanley Kupát, a 2005/06-as idényt pedig klubrekordot jelentő 48 góllal zárta. Ezt követően igazolt a Montrealhoz, majd Buffalóban, szülővárosához közel, gyerekkori kedvenc csapatánál is játszott.

A liga honlapjának beszámolója szerint NHL-es pályafutását 1026 mérkőzésen szerzett 595 ponttal (291 gól és 304 gólpassz) a háta mögött zárta le.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?